8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇANKIRI

Küçük Büşra okumak istiyor

Çankırı’nın Esentepe Mahallesi’nde oturan doğuştan çift taraflı kalça çıkığı bulunan ve ailenin maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle zamanında tedavi edilemeyen 8 yaşındaki Büşra, okula gidip gelmede zorluk çekiyor. Baba Ethem Burhan 3 çocuğunun bulunduğunu ve sadece Büşra’da sorunlar olduğunu söyledi.

Çankırı’nın kent merkezine uzak mesafede bulunan Esentepe Mahallesi’nde oturan Burhan ailesinin evi ile okul arasındaki mesafe yaklaşık 1.5 km. Maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle okul servisine para ödeyemeyen Burhan ailesi, kızlarının yürüyerek okula gidip gelmesinin sorun olduğunu kaydettiler.

 Okulla ev arasındaki mesafenin uzun olmasının Büşra’nın rahatsızlıklarını artırdığını belirten baba Ethem Burhan, "İnşaatlarda çalışarak ailemin geçimini sağlıyorum. Sosyal güvencemiz yok. Yeşil kartla sağlık hizmeti görüyoruz. Kızımın iki kez ameliyatı yapıldı. Şu anda yeni ameliyattan geldik. Bahara doğru üçüncü ameliyatı olacak" dedi. Kızının okumayı çok istediğini ifade eden Ethem Burhan, "Bu şartlar altında yürüyerek okula gidip gelmesi çok zor. Kızım için servis imkanı sağlanırsa çok iyi olacak" diye konuştu.

Gazetecileri karşısında görünce utanan ve fazla konuşmayan küçük Büşra, okulu ve arkadaşlarını çok sevdiğini ve bir gün sağlığına kavuşup herkes gibi koşup oynamak istediğini söyledi.

çankırı
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 12:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?