7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Kültürel hayata 3 yeni kitap daha!

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç belediye olarak yayınladıkları kitaplarla Türkiye'ye örnek olduklarını söyledi.

Başkan Dinç belediye binasında düzenlediği basın toplantısıyla 3 yeni kitabın tanıtımını yaptı.

Dinç, "Çankırı değil Türkiye hatta dünya tarihine ışık tutacak bilgi ve belgelere ulaştık. Bu çalışmaları araştırma merkezimizin gönüllülük esasına dayalı şekilde çalışan yönetim kurulu üyeleri ile çalışmalarımıza birikimleri ile destek veren çoğunluğu profesör 70 bilim adamı da önemli katkı sağlamaktadır. Yaptığımız çalışmalar, araştırmacılara verdiğimiz destek sonucu kısa bir sürede tarih ve kültür içerikli 21 kitap yayınladık." şeklinde konuştu.

İlk olarak Çankırı Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından hazırlanan proje kapsamında Avrupa Birliği desteği ile gerçekleşen ve 8 ay süren 'Gençler Tarihine Sahip Çıkıyor' projesi kapsamında hazırlanan ve aynı adı taşıyan kitabın tanıtımını yapan Başkan Dinç, "Bu proje kapsamında 30 gencimiz 8 ay süreyle arşiv ve Osmanlıca kursu gördü. Kurs sonunda 6 gencimiz elimizdeki bu kitabı hazırladılar. Biz onların gayretine, çabasına destek olduk, onlar da özveri ile çalışıp 1920'li yılların Çankırı gazetelerini çözümleyip kitap haline getirdiler. Öğrenci kardeşlerimizi ve onlara emek veren, destek olan İbrahim Akyol hocamıza, proje ekibine teşekkür ediyorum." dedi.


Çankırı tarihi için önemli olan bir diğer kitap da yerli ve yabancı 22 seyyahın Çankırı ve çevresindeki gezilerindeki notlarına ilişkin bilgilerin yer aldığı "Çankırı İzleri" isimli kitap oldu. Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ferruh Toruk'un çok özel çalışması olan kitabın Çankırı üzerine araştırma yapacaklar için vazgeçilmez bir kaynak oluşturduğunu belirterek bu kitabı Çankırı'ya kazandırmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından basına tanıtılan üçüncü kitap Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi'nin son yayını olan Prof. Dr. Ahmet Kankal'ın "16. Yüzyılda Çankırı" isimli kitap oldu. Başkan Dinç bu çalışmayı Türk Tarih Kurumunun bastırmak istediğini belirterek "Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Yüksel Arslan'ın çabası ile Ahmet hocamız bu çalışmayı Çankırı Belediyesi'nin basımını kabul etti ve Çankırımız son derece önemli bir eseri daha kazandırmış olduk." diye konuştu. (CİHAN)

CHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 08:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?