7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Kurşunlu Bal Festivali yapıldı

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde belediye tarafından 4. Kurşunlu Bal Festivali düzenlendi.

Kurşunlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 4. Kurşunlu Bal Festivali büyük bir katılım oldu. Festivale Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan, Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu, çevre il ve ilçelerden gelen belediye başkanları, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreniyle başlayan festivalde, Ankara Büyükşehir Belediyesi mehteran ekibinin konseri ilgiyle izlendi.

Milletvekili Bukan, Kurşunlu balının anzer balından sonra en kaliteli ve anzer balına eş değer bir bal olduğunu söyledi. En büyük eksikliğin yeteri kadar tanıtımının yapılamaması olduğunu kaydeden Bukan, önümüzdeki yıllarda festivalinin daha geniş çaplı düzenlenmesi ve tanıtıma ağırlık verilmesi için gerekli desteği sağlayacağını ifade etti. Bukan, daha sonra bal ve yöresel ürünlerin stantlarını gezerek, üreticilerle sohbet etti. Üreticilerin dertlerini dinleyen Bukan, arıcılık sektörüyle ilgili ilçenin sıkıntılarını dinleyerek, bunun için destek vereceğini kaydetti.

Daha sonra yapılan bal teşvik yarışmasında birinciliği Osman Demir, ikinciliği Hamdi Muratoğlu, üçüncülüğü ise Bekir Gömcü elde etti. Yarışmada dereceye girenlere para ödülü, diğer yarışmacılara ise arıcılıkta kullanılan malzemeler verildi. Ödül töreninden sonra yöresel halk oyunları sergilenirken, katılanlara ise yemek verildi. Festivalin akşam etkinlikleri halat yarışmasıyla devam etti.

Türk halk müziği sanatçısı Turgay Başyayla'nın verdiği konserle vatandaşlar dolayısıya eğlendi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 13:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?