6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Mağarayı turistler gezecek

Tuz Mağarası, Polonya, Romanya ve Nahçıvan'daki örnekleri gibi dizayn edilerek yerli ve yabancı turistlerin gezebileceği turistik bir mekana dönüştürülecek.

Mağaranın turizme açılıp, rehabilitasyon merkezi olması için valilik tarafından başlatılan çalışma sonuç verdi. Aktif şekilde tuz çıkarılan mağarayı işleten firma ile İl Özel İdaresi arasında, bazı bölümlerin rehabilitasyon merkezi olarak kullanılabilmesi ve turizme açılabilmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Özel İdare, önderliğinde Çankırı Tuz Mağarası Yürütme Kurulu oluşturuldu. Bundan sonra mağarayla ilgili çalışmaları bu Kurul yürütecek.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada Tuz Mağarası'nı sağlık turizmine kazandırmak için başlattıkları çalışmada sona yaklaştıklarını kaydetti.

Tuz Mağarası'nın dünyada tanınması için çalıştıklarını söyleyen Özcan, ''Kaya Tuzu Mağarası, üstü branda örtülü bir değer. Ama maalesef biz bunu açamamışız. Şimdi bu brandayı kaldırıyoruz. Brandayı kaldırdığımızda tuz mağarası Türkiye ve dünyaya açılacak'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2012 Perşembe 12:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?