7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Mahkumlar tiyatro sahnesinde

Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan mahkumlar tarafından sergilenen ''Parasız Avukat'' adlı oyun izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.

Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen sosyal, kültürel ve mesleki eğitim kurslarına bu yıl tiyatro da eklendi.

Çankırı Lisesi edebiyat öğretmeni Tayfun Altıntaş tarafından 4 aydır hazırlıkları yürütülen Şerafettin Karadağ'ın tiyatro oyunu ''Parasız Avukat'', tutuklu ve hükümlüler tarafından cezaevinde bulunan çok amaçlı salonda gösterime sunuldu. 10 mahkum tarafından sahnelenen oyun, izleyiciler tarafından büyük beğeni gördü.

Tiyatro oyununu Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Vahit Kemal Esengin ve eşi Hakim Yegane Şehitoğlu Esengin, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Sezgin, Baro Başkanı Av. İdris Şahin, Emniyet Müdürü Nurettin Örnek, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Sinan Melül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Defterdar Durmuş Kuşak, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, kurum çalışanları ile tutuklu ve hükümlüler izledi.

Vali Uzun tarafından tiyatro oyununu sahneleyenlere karanfil verildi. Tutuklu ve hükümlülerin aldıkları eğitimler sonucu ürettikleri ürünlerden makrome çantalar, anahtarlıklar ve çeşitli tablolar da sergilenerek satışa sunuldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 11:46:12
Güncelleme :10 Nisan 2009 Cuma 12:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?