3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Mahkumların hünerleri sergilendi

ÇANKIRI'DA MAHKUMLARIN EL BECERİLERİ SERGİLENDİ

Çankırı E-Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından hazırlanan el işi sergisinin düzenlenen törenle açıldı.

100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen sergi açılışına Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Vahit Kemal Esengin, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Sezgin, Cezaevi Müdürü Mahmut Çaça, Çankırı Adliyesi ve Cezaevi çalışanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Cezaevi Müdürü Çaça'nın sergi hakkında bilgi vermesinin ardından Çankırı adliyesinde görevli 3 kadın hakim tarafından serginin açılışı yapıldı. Konuklar daha sonra sergide

yer alan ürünleri incelediler. Satranç takımından el işi işlemelerine kadar 650 ürünün yer aldığı sergide, sergiyi gezenler özellikle el işlemelerine ilgi gösterdi.

Çeşitli tabloların da yer aldığı sergide, 17 erkek mahkum ve tutuklu ile 3 kadın mahkumun çalışmaları görücüye çıktı.

Cezaevi Sosyal Hizmet Uzmanı İbrahim Çaylı, hükümlü ve tutuklular tarafından hazırlanan el işi ürünlerin zaman zaman satışa sunulduğunu ifade ederek, Cezaevinde yapılanların dışarıdaki insanların da görmesini isteyerek bu sergiyi yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Sergi yarın akşama kadar açık kalacak.

ÇANKIRI'DA MAHKUMLARIN EL BECERİLERİ SERGİLENDİ
ÇANKIRI'DA MAHKUMLARIN EL BECERİLERİ SERGİLENDİ
ÇANKIRI'DA MAHKUMLARIN EL BECERİLERİ SERGİLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2010 Salı 15:14:03
Güncelleme :29 Aralık 2010 Çarşamba 18:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?