3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Market sahibi sır oldu

ÇANKIRILI MARKETÇİDEN 14 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

Erzurum Horasan İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Turhan Haydar'ın Çankırı'da yaşayan kardeşi Turgay Haydar'dan(39) 14 gündür haber alınamıyor.

2002 yılında yurtdışından kesin dönüş yaptıktan sonra memleketine yerleşerek 8 yıldır Çankırı'da marketçilik yapan Turgay Haydar'ın son olarak işyerini devretmek için 1,5 aydır görüştüğü bir kişi ile Çankırı Esentepe mevkiinde şehir merkezinden 2.5 kilometre uzakta buluştuğu ve bu buluşmadan sonra kendisinden haber alınamadığı öğrenildi.

Akrabalarının son olarak 19 Ocak saat 11.45'te görüştüğü Haydar'ın Babası Mehmet Haydar, oğullarının herhangi bir sorunu olmadığını, son olarak 19 Ocak'ta kendisiyle görüştüklerini ifade ederek "Oğlumuzu son olarak M.Y. ile birlikte gördüm. M.Y. daha önce oğlumun yanında çalışıyordu. Turgay, sahibi olduğu marketi satmaya karar verdiğinde bu kişi markete talip oldu. Uzun süre Turgay'ı İstanbul'da evi olduğunu söyleyerek oyaladı. Son gün kayınpederinin para getireceğini söyleyerek oğlumla birlikte

gitmişler. Oğlumla son olarak o gün görüştük. Kendisinin M.Y. ile birlikte olduğunu, parayı almak için beklediğini söyledi. Ondan sonra kendisinden haber alamadık" diye konuştu

Turgay'ın telefonuna ulaşamayınca konuyu polise bildirdiklerini ifade eden baba Haydar, olayda birçok ihmalin olduğunu, o günden bugüne kadar herhangi bir sonuca ulaşılamadığını ifade etti.

Baba Haydar, "Oğlumun M.Y. adlı kişinin yanında olduğuna dair telefon görüşmesi olmasına rağmen, M.Y. ile birlikte benim oğlumu o gün görmeme rağmen ve bu kişinin 3 kez ifadesini değiştirerek, farklı hikayeler anlatmasına rağmen konuyla ilgili bir adım atılmadı. Bürokratik işlemler nedeniyle konuyla ilgili çok yavaş ilerlemeler oluyor. Bir DNA raporunda kullanılmak üzere kan alınması için bile günlerce bekledik ve aksaklıklar çıktı" dedi.

Anne Münevver Haydar ise olayın üzerinden 14 gün geçmesine rağmen hiçbir gelişme olmamasından rahatsız olduğunu gözü yaşlar içinde kalarak anlattı. Anne Haydar, "Birçok delil olmasına rağmen hiçbir şey yapılmıyor. Biz adalete sığınıp, adaletten yardım istiyoruz. Ne olur bir şeyler yapın. Biz ailecek 14 gündür ne çekiyoruz? Kimse bunu bilmiyor" şeklinde konuştu.

Evli ve iki çocuk babası olan Turgay Haydar'ın marketini satarak yeni bir işe girmeyi planladığı öğrenildi. Kardeşinin kaybolması üzerine Çankırı'ya gelen Horasan İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Turhan Haydar ise olayı takip etmeye devam ediyor.

ÇANKIRILI MARKETÇİDEN 14 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 18:04:02
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 12:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?