4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKIRI

MEDPACT projesi start aldı

Çankırı Belediyesi'nin de ortağı olduğu Avrupa Birliği (AB) destekli MEDPACT programı start alıyor. 

AB destekli MEDPACT programı kapsamında Akdeniz Ülkeleri Belediyeleri (GEMM) işbirliği projesinin başlaması sebebiyle İtalya'da düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı İrfan Dinç de katıldı. Avrupa Birliği'nin, Akdeniz'e sınırı olan ülkelerarası işbirliğini geliştirmek için oluşturduğu fon MEDPACT kapsamında geçen yıl açılan proje duyurusuna toplam 75 proje başvurmuştu. Bu projelerden Çankırı Belediyesi'nin de aralarında bulunduğu 9 proje desteklenmeye uygun görülmüştü. 

GEMM projesinin amacı, Akdeniz'in her iki yakasında bulunan belediyeler arasında bir "Yerel Yönetimler Birliği" kurmak ve bu birliği geliştirerek sürekli devam ettirmek. Bu birlik aracılığıyla proje süresince toplam 40 belediyenin katıldığı bir kardeş şehir çalışması başlatılacak ve belediyelerin iyi yönetim için üst seviye bürokratları eğitilecek. İki buçuk yıl sürecek olan projenin ilk açılış ve imza törenine katılmak için Belediye Başkanı İrfan Dinç ve öğretim görevlisi Mehmet Biçer İtalya'ya gitti. 

İtalya'dan dönen Belediye Başkanı İrfan Dinç, toplantının Çorum açısından çok önemli bir adım olduğunu belirterek, "Önümüzdeki yıllarda Akdeniz ülkeleriyle işbirliğimizi daha fazla geliştirmek için önemli bir adım atmış bulunmaktayız. Çankırı'mızı Avrupa'da ve Akdeniz'de herkese duyurmaya kararlıyız. Çankırı Belediyesi olarak başta Avrupa Birliği olmak üzere uluslar arası hibe fon kuruluşlarına proje üretme çalışmalarımız sürüyor" dedi. 

Çankırı Belediyesi'nin projesinde, Türkiye'den Alanya ve Ortakent Yahşi Belediyeleri ortak olarak, Meclis Üyeleri derneğiyle Trunç Belediyesi iştirakçi olarak bulunuyor. Projenin diğer ortakları ise İtalya'dan Salemo, Potenza, Sassuolo Belediyeleri, Fas'tan Sale ve Agadir Belediyeleri, Lübnan'dan Anjar Belediyesi, Ürdün'den Al Haşimi Belediyesi.
iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 18:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?