3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Medreseye ziyaretçi akını

ÇANKIRI ÇİVİTÇİOĞLU MEDRESESİ ZİYARETÇİLERLE DOLUP TAŞIYOR

Çankırı Belediyesi tarafından restore edilen Çivitçioğlu Medresesi kente gelen misafirlerin en önemli ziyaret ve dinlenme mekanı haline geldi.

Yıllarca inşaat malzeme deposu olarak kullanıldıktan sonra Çankırı Belediyesi'nce Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden alınarak halkın hizmetine sunulan Çivitçioğlu Medresesi'ni ziyaret eden yerli ve yabancı konuklar geleneksel Türk sanatı ebru, hat rolyef çalışmaları, ney dinletileri yanında çeşitli kültürel ve sanatsal aktivitelerle karşılaşıyor.

Yerli ve yabancı konuklara Ebruzen Ali Akgül tarafından uygulamalı olarak ebru attırılırken, hat rolyef ustaları Ali Demir ve Şakir Ay tarafından da hat rolyef sanatı hakkında bilgi veriliyor.

Neyzenler tarafından da canlı ney dinletileri gelen misafirlere mistik bir ortam sağlıyor ve Sultan Süleyman Camii'nin silüetinde manevi iklim oluşturuyor.

Medresede ayrıca Yusuf Ulusoy tarafından kaybolmaya yüz tutmuş semercilik mesleği yanında ahşap oymacılık el sanatı da yaşatılıyor. Çankırı'ya özellikle hafta sonlarında gelmeye başlayan turist grupları Çivitçioğlu Medresesi yanında Tuz Mağarası'nı, Tarihi Çamaşırhane'yi, Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi, Taşmektep, Taşmescit, Buğday Pazarı Medresesi gibi önemli mekanları ziyaret ediyorlar.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı'nın zengin bir tarihi ve kültürel birikime sahip olduğunun altını çizerek, "Biz son yıllarda yaptığımız çalışmalarla bu değerlerimizi gün yüzüne çıkarmaya başladık. Bu çalışmalarımız yavaş yavaş semeresini vermeye başladı ve ilimize gelen yerli ve yabancı turist sayısında da artış gözlenmektedir. Çivitçioğlu Medresemiz mini bir kültür ve sanat merkezi işlevi görüyor. Buradaki gönüllü arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Geleneksel el sanatlarımızı yaşatıp, gelen

misafirlerimize bu sanatların sunumunu yapıyorlar. Önümüzdeki süreçte Çankırı'nın turizm açısından daha da gelişeceğini düşünüyorum" dedi.

ÇANKIRI ÇİVİTÇİOĞLU MEDRESESİ ZİYARETÇİLERLE DOLUP TAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2010 Pazar 17:29:03
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 09:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?