6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

MR'cı Çağlayan Çankırı'da

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, çeşitli inceleme ve değerlendirmelerde bulunmak üzere Çankırı'ya geldi.

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner'i makamında ziyaret eden Çağlayan, ''Çankırı'nın röntgenini değil, MR'ını çekmeye geldiklerini'' söyledi.


Vali Öner'den Çankırı ile ilgili mini bir brifing alan Bakan Çağlayan, "Son beş yıl içinde Türkiye büyük gelişme kaydetti. Avrupa'da üretilen 2 televizyondan biri, bin motorlu araçtan 14'ü Türkiye'de üretilmektedir. Bu örnekleri çoğaltabiliriz" dedi.
Hedeflerinin 2013'te 800 milyar dolarlık ihracat olduğunu, dinamik ve statik bir altyapı oluşturmak için çalıştıklarını ve başarıyı sürdürülebilir hale getirmek istediklerini belirten Bakan Çağlayan, "Teşvik sisteminde değişiklik yapacağız. Uluslararası rekabet yapabilecek sektörlere ağırlık vereceğiz. Vergi ve enerji desteğinin yanında altyapı desteği de vereceğiz" diye konuştu.


Bakan Çağlayan, Avrupa Birliği (AB) fonlarından 2007-2013 döneminde 7 yıl içinde toplam 3.6 milyar euroluk katkı sağlanacağını, hedeflerinin Türkiye'nin dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmesini sağlamak olduğunu belirtti.


İç ve dış düşmanlarla da başarılı bir şekilde mücadele edildiğine vurgu yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, "Terörle mücadelemiz başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. Dış odaklı şer güçleri tarafından desteklenen terör hedefine ulaşamayacaktır. Tek devlet, tek bayrak bütünlüğümüzü parçalamaya kimsenin gücü yetmez" dedi.


Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Valilik ziyaretinden sonra beraberindekilerle birlikte 100. Yıl Kültür Merkezi'nde esnaf ve sanayicilerin de katıldığı bir toplantı yaptı. Bakan Çağlayan, Çankırı gezisine, Çankırı Belediye Başkanlığı'nı, AK Parti İl Başkanlığı'nı, Ticaret ve Sanayi Odası'nı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ve diğer esnaf kuruluşlarını ziyaret ederek sürdürdü.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2008 Pazar 15:06:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ugur gündogan IP: 78.161.49.xxx Tarih : 14.03.2008 11:00:57

sayın bakan çankırıya geldi, çok güzel ağırlandı yedi içti gitti. bunun çankırı ticaretine, ekonomik gelişmeye yönelik ne gibi bir artısı oldu, sayın bakandan çankırının ekonomik gelişmesi için alınan sözler, kesinleşen taahhütler neler? ticaret ve sanayi odası başkanımız sayın cengiz ericekli bulunduğu makamın hakkını verip çankırının kısır ticareti hakkında sayın bakanımıza gerekli bilgileri verdimi?bu kısır döngünün nasıl düzeleceği hakkında çok yoğun mesailerinin sonucu çıkan parlak fikirlerini sayın bakanla paylaştımı? sonucu çankırı esnafı olarak çok merak ediyor fakat çokta ümitlenmiyorum. çankırıya yakışan bu ağırlamalarda bu ortamda bulunan çankırının nabzını elinde tutan sayın yöneticilerimize afiyet olsun.