6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

MYO'da görev değişimi

Çankırı Meslek Yüksek Okulu'nun bugünlere gelmesinde önemli katkılar sağlayan Prof. Dr. Sabahattin Balcı, görevini Doç. Dr. Rıza Gürbüz'e devretti.

Çankırı'ya 25 senesini veren Sabahattin Balcı bugüne kadar yanında bulunan mesai arkadaşları ve tüm personeline iftar yemeği ile veda etti. Yemekte Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, yeni Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Rıza Gürbüz, Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir, emekli ve görevdeki öğretim görevlileri ile tüm çalışanlar katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Sabahattin Balcı şunyarı söyledi: "Sayın kader arkadaşlarım ve dostlarım hepimiz sonuçta bir işe başladığımız gibi bir işi de bitiriyoruz. Acaba arkadaşlarımın ve Çankırı halkının güvenine layık işler yaptım mı ki diye düşünüyorum. Bu arada çok veda yemeklerine katıldım ama bana ne zaman sıra gelecek diye hiç düşünmedim. Çünkü burada bir kader birliği var ben bir kişi değilim bana ait olan bir idareyi tek başıma kullanamıyorum. Ben Çankırı'yı çok sevdim ve hiçbir zaman veda ziyareti yapmadım. Ben Çankırılıyım Çankırı'dan ayrılamam. Biraz ayrıldığım vakit Çankırı'nın kırsal arazisini, dağını, taşını, akan pınarları özlüyorum. Ayrılmamak için sürekli sebepler aradım. Biz bir adım attığımızda arkamızdan gelen, bizi destekleyen binlerce adım gördük. 25 yıl sonra yeniden dost bulmak, arkadaş bulmak, aile kurmak kolay değil. Hepinizden Allah razı olsun bana bu güzel günleri yaşattınız, ben tek başıma olmadım tek başıma ne olabilirim ki siz benim işleyen elimdiniz, duyan kulağımdınız, siz benim gülümseyen yüzümdünüz onun için bu insanlar beni sevdi. Bu zamana kadar 11 sur 500 mezun verdik. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin Çankırı'nın suyunu içmiş, havasını solumuş tertemiz insanlar göreceksiniz. Hakkım Çankırı insanına, tüm mesai arkadaşlarıma helal olsun. Bir insanoğlu gelir bir insanoğlu gider bu emaneti sizlere teslim ediyorum, gururla taşıyın ki bende her nereye gidersem sizlerle övüneyim."

Programda Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş Prof. Dr. Sabahattin Balcı'ya bir plaket verdi.

CHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 08:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?