6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Nazım imar planı yenileniyor

Çankırı Belediyesi, 1984 yılından bu yana kullandığı 1/1000 ve 1/5000 ölçekli nazım imar planını yeniliyor.

Çankırı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün yoğun gayretleri sonucunda imar planının yenilemesi işi İller Bankası Genel Müdürlüğü'nün yatırım programına aldırıldı.

Çankırı merkez imar planlarının yenilenmesiyle 1/1000 ve 1/5000 ölçekli uygulama imar planı revizyona esas jeoteknik-jeolojik ve jeofizik etütleri yapılarak, olası afet risklerinin ortaya çıkarılması ve arazinin yerleşime uygunluğunun belirlenmesi amaçlanıyor.

İlk etapta yapılacak olan imar planına esas jeoteknik etüt çalışması işinin ihalesi 12 Kasım 2007 tarihinde İller Bankası Genel Müdürlüğü'nce yapıldı. Yüklenici firma ile İller Bankası Genel Müdürlüğü arasında 24 Aralık 2007 tarihinde sözleşme imzalandı. Firmaya Çankırı Belediyesi ve İller Bankası Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından yer teslimi yapıldı. Sözleşme gereği anılan işin süresi 150 gün olarak belirlenmiş olup, önümüzdeki günlerde firmanın çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Belediyesi'nin imar planlarının sayısallaştırma işlemlerinin 2006 yılında tamamlandığını belirterek, "1984 yılından bu yana kullanılan nazım imar planının günün ihtiyaçlarına göre yenilenmesi için İller Bankası'na müracaat ettik. Girişimlerimiz sonucu, İller Bankası bu işin ilk etabı olan jeoteknik, jeolojik ve jeofizik haritalarının hazırlanması işini ihale etti. Bu çalışmanın tamamlanmasından sonra da tamamı hibe olarak nazım imar planının ihalesi
gerçekleştirilecek" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 10:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?