6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Öğrenciler tarihi mekanları gezdi

Çankırı Belediyesi, Çankırı Karatekin Üniversitesinde eğitim öğretimlerini devam ettiren bir grup öğrenciye, tarihi mekânları gezdirdi.

Belediye tarafından tahsis edilen bir otobüs ile ilk önce Tuz Mağarasını gezen öğrenciler, ilk defa gördükleri bu doğa harikası karşısında hayretlerini gizleyemediler.

Öğrenciler, Tuz Mağarasının sembolü haline gelen yaklaşık 200 yıllık eşek fosilinin önünde de bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.

Daha sonra Çankırı Belediyesi tarafından restore edilen ve halen Çankırı Araştırmaları Merkezi olarak hizmet veren tarihi konağı ve Tarihi Çamaşırhaneyi gezen üniversite öğrencileri, gezinin son bölümünde Sultan Süleyman Camii (Büyük Cami) ve hemen yayındaki Çivitçioğlu Medresesini gezdiler.

Çankırı´nın tarihi mekânlarını kendilerine görme fırsatı veren Belediye Başkanı İrfan Dinç´e teşekkür eden öğrenciler, geziden memnun olduklarını ifade ettiler.

Çankırı Belediyesi
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 08:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HAKKI ADİL KARAKAŞ IP: 88.247.29.xxx Tarih : 15.05.2008 23:31:10

Sevgili öğrenciler Burada bu geziyi organize eden görevlilerimize başta sonsuz sevgi ve saygılarımı arz ederken Öğrenciler ve veliler adına bu tür gezilerimizin devamını şahsım adıma TALEB ederim öğrenci arkadaşlarım asilliğinizin ve tarihimizin ülkemizin kıymetlarini bilerk anlayarak size ve sizden sonraki çocuklarınıza birşeyler bırakabilecek öğretebilecek düşünceler sizlerde oluşabilmiş ise TEBRİKLER yoksaaa bir şeyler alamamışsanız YAZIK olmuş sizler YORULMUŞSSUNUZ kendinize zahmet vermişsiniz ne gerek varki bu kadar zahmete değilmi