7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Öğrencilerden okuma eylemi

Çankırı Lisesi öğrencileri okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla okuma eylemi başlattı.

Çankırı 100. Yıl Kültür Merkezi önüne gelen bir grup lise öğrencisi daha önce başlattıkları "500 Eve 500 Kütüphane" kampanyası çerçevesinde yetkililerin dikkatini çekmek için farklı bir yöntem denedi. Ellerinde ''Tüm resmi kurumları ve sivil örgütleri kitap satın almaya ve okumaya davet ediyoruz. Okumadıkça beynimiz tembelleşiyor. Okumadıkça geriliyoruz. Tüm öğrencileri kitap satın almaya ve okumaya davet ediyoruz'' yazılı dövizlerle çevredeki vatandaşların dikkatini çekmeye çalışan öğrenciler, bu eylemi 22 Mart Pazar günü Ilgaz Dağı'nın zirvesinde yapmayı amaçlıyorlar.

"500 Eve 500 Kütüphane" kampanyasının sorumlu öğrencilerinden Satılmış Çelik, Şeyda Köpürlü ve Fatma Öztürk'ün liderliğinde 100. Yıl Kültür Merkezi önünde bir basın açıklaması yapan grubun sözcüsü 10. sınıf öğrencisi Fatma Öztürk, "Ülkemizde ve ilimizde kitap satın alma, kitap okuma konusunda çok ciddi bir sıkıntı var. 500 Eve 500 Kütüphane kampanyasını yürüten bizler bu soruna dikkat çekmek amacıyla bir dizi okuma eylemi yapma kararı aldık. İlk etapta okuma eylemimizi bugün burada gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza tüm öğretmenlere, sivil kuruluşlara kitap satın alma, kitap okuma kampanyaları düzenlemeleri için güçlü bir çağrı yapmak düşüncesindeyiz. Kırk arkadaşımızla birlikte Pazar günü Ilgaz Dağı'nda bu eylemin ikinci etabını gerçekleştireceğiz'' dedi.

Öğrenciler daha sonra toplu halde 100. Yıl Kültür Merkezi'nin üçüncü katında bulunan İl Halk Kütüphanesi'ne çıkarak burada bir saat toplu halde kitap okuma eylemi yaptı.

Öğrencilerin bu farklı eylemine destek veren Çankırı Lisesi Müdürü Mehmet Soycan, ''Öğrencilerimizin bu anlamlı kampanyasını yürekten destekliyoruz. Önemli bir konuda çok ciddi bir çağrıda bulunuyorlar. Ülkemizdeki tüm resmi ve sivil kuruluşlara, personellerine kitap okuma kampanyaları başlatmalarını talep ediyorlar. Bu kampanyanın genişleyerek devam etmesini diliyorum'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 23:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?