3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Öğretim üyeleri Çankırı'yı gezdi

SAMSUN 19 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ ÇANKIRI'YI GEZDİ

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Dalgın ve fakültenin öğretim üyelerinden oluşan grup Çankırı'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Kendisi de Samsun İlahiyat Fakültesi mezunu olan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin yanı sıra ODTÜ, Bilkent, Erzurum Atatürk, Hatay Mustafa Kemal Üniversitelerinden akademisyenlerle çeşitli konularda proje bazlı ortak çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Çankırı'daki Darülhadisin Anadolu'daki ilk darülhadis olduğunun altını çizen 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Yavuz Ünal'da "Burası son derece önemli bir mekan. Sayın Belediye Başkanımız İrfan Dinç'e bizlere buraları görme fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyorum.

Grup Çankırı Tuz Mağarası'nın yanı sıra Çivitçioğlu ve Buğday Pazarı (Hazımiye) Medreselerini, Tarihi Çamaşırhaneyi, Yaren Evi'ni, Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi, tarihi kent dokusu ve Çankırı Kalesi'ni de ziyaret etti.

SAMSUN 19 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ ÇANKIRI'YI GEZDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2010 Pazartesi 19:02:05
Güncelleme :20 Temmuz 2010 Salı 11:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?