6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Öksüz ve yetim çocuklara mektup!

Çankırı'nın Yapraklı Kaymakamı Nuri Gezici, ilçesindeki yetim ve öksüz 22 çocuğa mektup göndererek, "Anne veya babanız hayatta olsaydı şimdi onlardan isteyeceğiniz en büyük hediye ne olurdu?" diye sordu.

Kaymakam'dan gelen mektup karşısında şaşıran çocuklar, isteklerini mektupla Kaymakam'a ilettiler. F.İ. adlı çocuk mektup aldığında baba şefkatini yaşadığını belirtirken, "İhtiyaçlarımızı sormanız beni duygulandırdı" diye yazdı.

M.Ç. de mektubunda, "Ben doğdum doğalı ne baba sevgisi, ne de anne sevgisi görmedim. Babam ölmüş. Annemse felç geçirdi. Köyde oturuyorum. Evimiz herkesin evi gibi büyük ve güzel değil ama yine de bir evimiz var. Hep arkadaşlarıma ve çevredeki insanlara özendim. Onlar bilmiyorlar annelerinin, babalarının kıymetini. Onlar iki hafta anne ve babalarından ayrı kalsalar, hemen ağlıyorlar. Ya ben ne yapayım? Benim de bir babam olsaydı da 10 yılda bir görseydim. Hiçbir şeyi değişmem babama. Ama tek hayalim bir laptop ve bisikletimin olması" diye yazdı.

Çocuklar mektuplarında kalem, kuru ve pastel boya, oyuncak bebek, bisiklet, kot pantolon, 'playstation', dizüstü bilgisayar gibi isteklerde bulundular. Kaymakam Nuri Gezici çocukların maddi isteklerinin büyük kısmının yerine getirildiğini, dizüstü bilgisayar isteyen çocuklara da, OKS'deki başarı durumlarına göre bilgisayar hediye edeceklerini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 18:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?