7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Örgüt operasyonuna 10 tutuklama

Çankırı polisi tarafından Ankara, Tokat, Yozgat ve Afyonkarahisar'da suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 17 kişiden 10'u tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edinilen bilgilere göre, Çankırı'da 16 Ocak'ta 2009 tarihinde 4 ayrı iş yerinden yapılan hırsızlık ve yankesicilik olayları üzerine Çankırı Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonlar sonunda suç örgütü üyesi oldukları belirtilen İ.B. ile K.G. Tokat'ta, A.K. ile T.U. Yozgat'ta, M.K. ise Afyonkarahisar'da yakalandı.

Gözaltına alınan zanlıların olayla ilgili ifadeleri doğrultusunda harekete geçen Çankırı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yapılan operasyonlarda 12 kişi daha gözaltına alındı. 12 ili kapsayan operasyonda 71 faili meçhul olayın aydınlatıldığı öğrenildi.

Çankırı Emniyet Müdürlüğü tarafından "Örgüt kurmak, örgüte üye olarak yardım ve yataklık etmek ve hırsızlık" suçlarından işlem yapılan Ahmet S., Hüsnü S., Hacer S., Özcan T., Sinan Y., Uğur İ., Hikmet Ç., Hasan H., Metin Ç. ve Ömer K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 13:03:08
Güncelleme :27 Temmuz 2009 Pazartesi 13:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?