6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Oto hırsızlarına darbe!

Başkent'te bir hırsızlık şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda 22 kişi gözaltına aldı.

Ankara oto hırsızlık bürosu ekiplerinin 4 aydır yürüttüğü planlı operasyonla onlarca otomobili motor ve şasi numaralarını değiştirerek sahte evraklarla piyasaya süren bir şebeke belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Ankara, Zonguldak, Karabük ve Çankırı'da 'Kule-1' isimli operasyonu başlattı.

4 ilde eşzamanlı yürütülen operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Liderliğini Topal lakaplı azılı hırsız Hayrullah T.'nin yaptığı çetenin 'change' hale getirdiği 26 otomobile de el konuldu. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 8 adet tabanca, 2 adet sallama ile çok sayıda sahte lise diploması ele geçirildi.

Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Mehmet K.'nın Çankırı'nın bir köyünde muhtar olduğu ve şebekenin çaldığı araçları sattığı belirlendi. Zanlılardan Orhan S.'nin çaldığı arabalardan bazılarını zaman zaman sevgililerine hediye ettiği belirlendi. Zanlılar polis sorguların ardından adliyeye sevk edildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 14:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?