4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKIRI

'Oy uğuruna pazarcıları kışkırttılar'

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, pazarcılıkla alakası olmayan kişilerin, oy için olay çıkartmaya çalıştığını savundu. 

AK Parti Çankırı İl Başkanlığı Mart ayı danışma meclisi toplantısında konuşan ve "AK Parti'nin tüm yurtta olduğu gibi Çankırı'daki kalkınma hamlesini çekemeyenler" var diyen Başkan Dinç, Çarşamba pazarının yıkılması olayına değinerek, "Seçimden sonra 500'e yakın kişi belediyeye gelerek Çarşamba pazarının kaldırılması hakkında bizlere dilekçe verdi. Biz de daha modern bir pazar yeri yapmak için proje geliştirdik. Bugünkü pazarı da sosyal tesis olarak projelendirdik" ifadelerini kullandı. 

Pazarcılarla belediye yemekhanesinde bu konuyu görüştüklerini ve pazarcıların kendisinden 1.5 ay gibi bir süre istediklerini belirten Başkan Dinç, "Pazarcılarla yaptığımız toplantıda benden fuar yolunu istediler, ben de 'evet' dedim. Süre istediler, 'peki' dedim. Biliyorsunuz inşaat için bu aylar çok önemli ama burayı yapacak olan firma kabul etti. Bunlar süre sonunda sözlerinde durmadılar. Sayın valimizin, emniyet müdürümüzün ve onların yetkililerinin katıldığı bir toplantı da yaptık ama bunları bazı çevreler 4 oy için kışkırttı. Ek süre istediler, ona da 'peki' dedik ama ona da uymadılar. Olayı çıkaranlar, kışkırtıcılar zaten pazarcı değil. Yıkım günü belediye makamına geldiler, geldikleri gibi de gittiler. Gelenler zaten pazarcı değildi. Bizler her zaman pazarcı esnafımızın yanındayız. Pazarcıları oy uğruna kışkırtanlar, avukatlar tuttular ama tüm davaları şu anda kazandık, geri dönüş zaten olamaz" diye konuştu. 

12 bin metrekare alana sahip modern bir pazarın inşa edileceğini belirten Başkan Dinç, yapılacak pazarda sosyal tesisin de olacağını dile getirdi. Dinç, ayrıca Çankırı'ya modern bir otogarın yapılacağını ve buraya gelenlerin olumlu izlenimlerle ayrılacağını dile getirdi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 12:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?