3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Paraşüt şampiyonası yapılacak

RUSYA AÇIK YAMAÇ PARAŞÜTÜ ŞAMPİYONASI'NIN 1 AYAĞI ÇANKIRI'DA YAPILACAK

Çankırı Yamaç Paraşütü ve Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Tahsin Tekin, Rusya Açık Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nın 1 ayağının Çankırı'nın Bayramören ilçesinde yapılacağını açıkladı.

2011 yılında Dünya Kupası Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nın bir ayağının yapılacağı Bayramören ilçesinde hazırlıkların sürdüğünü hatırlatan Tekin, Bayramören'e olan ilginin her geçen gün arttığını kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde Rusya Yamaç Paraşütü Organizasyon Başkanı Nikolay Bragin ile bir görüşme yaptıklarını dile getiren Tekin, önümüzdeki yıl Rusya Yamaç Paraşütü Açık Şampiyonasının Bayramören ilçesinde yapılması için ön mutabakata vardıklarını kaydetti.

Bragin'in konuya sıcak baktığını ifade eden Tekin, ''Şu anda mutabakata vardık kesin tarih belirlenmedi. Bilindiği gibi Yamaç Paraşütü Dünya Kupası'nın bir ayağı da önümüzdeki yıl Bayramören'de yapılacak. Bu yarışmayı da Dünya Kupası'nın hemen öncesinde yapmayı planlıyoruz'' dedi.

Rusya'da çok iyi yamaç paraşütü pilotlarının bulunduğunu dile getiren Tekin, ''Rusya'da çok iyi uçucular var fakat uçacak fazla yer bulunmadığı için Rusya şampiyonalarını diğer Avrupa ülkelerinde gerçekleştiriyor. Artık bu yarışmaların bir ayağı Bayramören'de yapılacak. Bu organizasyonun Çankırı'ya alınmasında geçtiğimiz yıllarda Bayramören'de uçan Rus pilotların büyük destekleri oldu. Burada uçan pilotlar yarışmanın buraya alınması için katkı sağladı'' diye konuştu.

Yapılması planlanan yarışmanın Rusya için çok önemli olduğunu hatırlatan Tekin, Yamaç paraşütünde Rusya'nın en iyisinin belirleneceği yarışlardan birinin Bayramören'de yapılacak olmasının bölge için önemli olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2010 Cumartesi 16:36:03
Güncelleme :18 Eylül 2010 Cumartesi 17:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?