9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANKIRI

Parkın yapımı sürüyor

Çankırı Belediyesi'nin 18 Ayda 18 Yeni Proje kapsamında yapımına başladığı Recep Tayyip Erdoğan Parkı şekillenmeye başladı.

Esentepe ile Acı çay arasında yapımı devam eden parkta çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında bölgeye yapılması planlanan oyun alanları, sosyal tesislerin büyük bir kısmı ile mesire alanları yapımı tamamlanırken, yürüyüş parkuru, spor alanları ve yapay göletin inşası sürüyor.

Çankırı halkının sosyal alan ihtiyaçlarını karşılayacak olan park, Belediye Meclisinin oybirliği ile aldığı kararla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini taşıyacak. Büyükşehirlerdeki parkları hatırlatan proje yaklaşık 114 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Kafeteryası, namazgahı, çocuklar için trafik oyun pisti, engelliler için dizayn edilmiş lavabolarıyla halkın bütün ihtiyaçlarını karşılayacak olan park Çankırı'nın en büyük sosyal eğlence ve mesire alanı olacak. Halkın ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanıma sahip bir şekilde tasarlanan parkta, hem vatandaşlar için hem de çocuklar adına güvenlik hizmetleri de düşünüldü.

Yapımı devam eden Recep Tayyip Erdoğan Parkı, modern ve estetik görüntüsüyle Çankırı'ya yeni bir yüz kazandıracak. Altyapı ve fiziki yapıların ardından önümüzdeki günlerde peyzaj çalışmaları da başlayacak

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2014 Perşembe 18:40:40
Güncelleme :2 Ocak 2014 Perşembe 18:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?