7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Polis Günü'ne özel sergi

Türk Polis Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Çankırı'da bir sergi açıldı.

Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'nde polislerin kullandığı araç gereç ve silahlar sergilendi.

Sergiye Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Garnizon Komutanı Engin Kabadaş, Cumhuriyet Başsavcısı Vahit Kemal Esengin, Emniyet Müdürü Nurettin Örnek ve çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Vali Şemsettin Uzun, "Çankırı oldukça huzurlu ve sakin bir il. Bu nedenle tüm Çankırılılara teşekkür ediyorum. Çankırı insanı bayrağına, toprağına saygılı bir il. Asayiş bültenine baktığımızda Çankırı'da olay sayısının oldukça az olduğunu görüyoruz. Olay sayımız oldukça az. Yoksa bu kadar polisle bu kadar insan kontrol edilemezdi'" dedi.

Güvenliğin en önemli ihtiyaçlardan biri olduğuna dikkat çeken Emniyet Müdürü Nurettin Örnek de, ''Güvenlik günümüzde en önemli ihtiyaçlardan biri. Güvenliğin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. 164 yıl uzun bir zaman gibi gelebilir. Ama her zaman karşımıza yeni olayların gelmesi aktüaliteyi artırıyor. Kendimizi bu şekilde yeniliyoruz. Birçok olayı oluşmadan engelliyoruz. Polis teşkilatı kendini geliştiren bir teşkilattır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Çankırı Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen futbol turnuvasında dereceye giren takımlara ödülleri Vali Uzun tarafından takdim edildi. Ödül töreninin ardından Polis Teşkilatı'nın kullandığı araçlar ve silahlardan oluşan sergi gezildi. Çelik yelekle bir süre ilgilenen Vali Uzun, yeleği üzerine giyerek inceledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 21:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?