3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

POMEM'de yeni eğitim dönemi

ÇANKIRI POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ'NDE 8. EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ BAŞLADI

Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü (POMEM) 8. eğitim-öğretim dönemi açılış töreni POMEM Konferans salonunda yapıldı.

Açılış törenine Vali Şemsettin Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Vahit Kemal Esengin, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, İl Jandarma Komutanı İsmail Duvan, Baro Başkanı Av. İdris Şahin, Çankırı Karatekin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nesime Ceyhan, POMEM öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

POMEM Müdür Vekili Arslan Şimşek, 8. dönemde 27 bin 500 öğrenci arasından seçilen 262 polis adayının Çankırı'da eğitim öğretime başladığını belirterek, "Bu süreç içerisinde okulumuzda Polis teşkilatının güvenlik hizmeti sunumunda ihtiyacı olduğu bilgi ve becerileri kazandırmak, polisin yetki, görev ve sorumluluk alanındaki bilinmesi gereken hususların verilmesi, suçun önlenmesi, suç meydana geldiğinde de adil bir yargılama için adalete teslimi, uygulamalı olarak öğrencilerimize öğretilecektir. Meslek hayatından öğrendik ki bazı şeyler okul hayatında öğretildiği gibi bazı şeylerde zaman içinde kendileri tecrübe edinerek öğreneceklerdir" dedi.

Bugüne kadar Çankırı POMEM'in bin 613 öğrenci mezun ettiğini hatırlatan Vali Şemsettin Uzun ise, ''Polisin ne kadar yardımsever olduğunu gösterin. Giydiğiniz üniformanın değerini biliniz ve ona göre hareket ederek o üniformayı taşıyınız. O üniformayı taşırken elinize sigara almayın ve elinizi cebinize sokmayın. Teknoloji geliştikçe suçlarda ona göre artmaktadır. Onun için teknolojiyi çok yakından takip edin. Yetkinizi kanuni çerçevede kullanın. Aldığınız her karar ve işlem vatandaş lehine olsun'' diye konuştu.

İlk dersi veren Çankırı Karatekin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nesime Ceyhan, bir polis fıkrası anlattıktan sonra "Polis fıkralarına baktığımızda polisin şiddet kullandığına dair izlenimlerin oluştuğu görülmekte. İmaj her şeydir ve imajı biraz daha onarmamız lazım'' dedi.

Polisin kullandığı dilin önemli olduğunu vurgulayan Ceyhan, ''Polis dilini o kadar iyi kullanmalı ki nerden geldiği anlaşılmamalı'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 19:50:00
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 23:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?