3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Proje çalışmaları tam gaz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunisa Gül tarafından yürütülen 'Emekliyiz Gönüllüyüz' projesini ekibi Çankırı'ya gelerek Vali Şemsettin Uzun'u ziyaret ettiler.

Ziyarette, Vali yardımcısı Murat Soylu, Sosyal Hizmetler Müdürü Şerafettin Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürvekili Cemal Akbıyık, Proje Koordinatörleri Ayşenur Narlı Uluer ve Ceren Maden Karabudak, gönüllü olarak çalışan emekli öğretmenlerden Sevgi Şima Dede, Sadık Çakırsipahi, Mustafa Çağlar ve Salih Atakan hazır bulundu.

Emekliyiz Gönüllüyüz Proje Koordinatörü Ayşenur Narlı Uluer, ''Proje kapsamında altı ilde pilot uygulama başlattık. Bu uygulama yapılan İllerde de projemizin hangi aşamada olduğu konusunda ziyaretler yapmaya başladık. Burası ziyaret ettiğimiz üçüncü ilimiz. Çankırı'nın bu konuda oldukça yol kat ettiğini gördük. Çankırı beklediğimizden çok daha iyi durumda. Yaklaşık 1 aydır çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 22 öğretmenimiz gönüllü olarak başvuruda bulunmuş. 4 öğretmenimiz Aralık ayından itibaren çalışmaları sürdürürken, 15 öğretmenimiz de çalışmalara katılmak için hazır durumda'' dedi.

Projenin önemine değinen Çankırı Valisi Şemsettin Uzun ise, ''Yurtlarda kalan çocuklarımız için böyle bir projenin yürütülmesi bizleri de son derece mutlu etti. Çocuklarımızın eğitimine ve onların sosyal hayata daha iyi hazırlanmasında bu çalışmalar büyük katkı sağlayacak. Valiliğimiz, Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve emekli öğretmenlerimiz bu projeye her türlü desteği vermeye hazırız. Ben de gönüllü olarak projemize katılan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.

Vali Uzun'u ziyaret etmeden önce Vali yardımcısı Murat Soylu başkanlığında bir toplantı yaparak değerlendirmede bulunan proje ekibi, Eldivan Çocuk Yuvası ve 100. Yıl Yetiştirme Yurdu'nda incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 13:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?