7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Rifat Hisarcıklıoğlu Çankırı'da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyarette TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu Oda Başkanı Hayrettin Çelikten, Çankırı Borsası Başkanı Hüsnü Ünal, Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri karşıladı.

Ticaret ve Sanayi Odası yeni yönetimini kutlayan Hisarcıklıoğlu, teşvik kapsamında Çankırı'nın önemli bir yerde olduğunu dile getirerek, ''Yeni Teşvik Yasası'nı Çankırı olarak iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Teşvikin ömrü bir yıldır. Süre kısa, bu süre zarfında yatırımcı çekmek ve bu yatırımcıları aktif hale getirmek gerekir. Teşvik Kanunu çıktıktan sonra Ankara'dan bütün yatırımlar Çankırı'ya kayar diye açıklamalar yapıldı. Umarız yatırımlar bu bölgelere de kayar. Bu teşvikle Çankırı'nın önü açıldı diye düşünüyorum. Ama bu zamanı iyi değerlendirmek gerekir'' şeklinde konuştu.

Kendisinin de fahri olarak Çankırılı olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, Çankırı için elinden geleni yapacağını belirterek, ''Teşvik Kanunu ile ilgili Ticaret Odası Başkanımız Hayrettin Çelikten bana bir dosya sundu. Bu dosyada Çankırı'ya yatırım yapmak isteyen bazı sektör temsilcilerinin Çankırı'da bu sektörlerin bulunmaması nedeniyle, uzak durduklarına yer veriliyordu. Biz de bu konuyla ilgili girişimlerimizde bulunduk. Çankırı için elimden geleni yapmaya hazırım'' dedi.

Rekabet gücünü artırıcı sektör temsilcilerinin Çankırı'ya gelmesi gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, bu konuda Çankırılılara önemli görevler düştüğünü belirterek, ''birlik ve beraberlik içerisinde olun. Birbirinize sahip çıkın. Birbirinizi destekleyin ve rekabet gücü yüksek sektörleri Çankırı'ya çağırın'' diye konuştu.

Daha sonra söz alan Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Hisarcıklıoğlu'na, yeni yönetim olarak verdikleri destek nedeniyle teşekkürlerini ileterek, Çankırı'yı ufku açık bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini, bu nedenle de Hisarcıklıoğlu'ndan destek beklediklerini söyledi.

Hisarcıklıoğlu buradan sonra, Çankırı Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek kentten ayrıldı

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 13:37:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?