5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

Saati Gülhan'a sorun!

Çankırı'da yaşayan zihinsel engelli Gülhan Tomruk, günün her anında saate bakmadan saatin kaç olduğunu bilebiliyor.

Gülhan Tomruk'un (40) ilginç yeteneği görenleri hayrete düşürüyor. Kentte "Saatçi Gülhan" lakabıyla tanınan Tomruk, günün herhangi bir anında, saate bakmadan saatin dakikası dakikasına söyleyebiliyor. Tomruk, ilginç yeteneğinin vatandaşlar tarafından tesadüfen fark edildiğini ve dilden dile yayılarak kentin tamamı tarafından benimsendiğini kaydetti.

40 yıllık hayatı boyunca hiç saat kullanmadığını ifade eden Tomruk, yoldan geçen tanımadığı insanların dahi bu özelliği nedeniyle kendisi ile sohbet etmesinden mutluluk duyduğunu belirtti.

Tomruk'un ilginç yeteneğinin kendisini şaşırttığını ifade eden üniversite öğrencisi Ali Duman da Tomruk'u ilk tanıdığında yeteneğine inanamadığını belirterek, "Okula yeni başladığımda arkadaşlar Gülhan'dan çok söz ettiler. Hemen yanına gittim. Saati sordum ve bir yere bakmadan dakikası dakikasına söyledi. Çok şaşırdım. Zihinsel engelli olmasına karşın böyle bir yeteneğinin olması beni hayrete düşürdü" ifadelerini kullandı.

Çankırı'da uzun yıllar esnaflık yapan Ahmet Ulusoy ise, 'Ne zaman sorsak saati hemen bilir. Aklı bir saat gibi işliyor. Biz artık ona 'Saatçi Gülhan' diyoruz. Çünkü onun olduğu yerde saate ihtiyaç duymuyoruz' şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2013 Cumartesi 17:06:14
Güncelleme :20 Nisan 2013 Cumartesi 17:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?