6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Şampiyona başladı

Uluslararası Üniversiteler Kayaklı Koşu ve Türkiye Üniversiteler Kayak Kuzey Disiplini Şampiyonası Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde başladı.

Yıldıztepe kayaklı koşu pistinde Çankırı Valiliği, Ilgaz Kaymakamlığı, Ilgaz Belediye Başkanlığı ve Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından organize edilen şampiyonaya Türkiye'den 9, Romanya, Avusturya ve Sırbistan'dan 3 üniversite katılıyor.

Türkiye Üniversite Spor Federasyonu Başkanı Prof Dr. Kemal Tamer, Ilgaz Yıldıztepe'nin dünyada kayaklı koşu yarışlarında önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Yarışlarımız gayet güzel başladı ve güzel bir şekilde devam ediyor" dedi.

Türkiye'nin ve Çankırı'nın tanıtımı açısından bu yarışları önemsediklerini ifade eden Tamer, yarışların Çarşamba günü sona ereceğini kaydetti. Yarışların ilk gününde Uluslararası Üniversiteler Kayaklı Koşu Şampiyonası bayanlar kategorisinde Romanya'dan katılan Claudia Flangea birinci olurken Mırabela Surdu ikinci oldu. Gazi üniversitesi'nden katılan Büşra Güneş ise üçüncü oldu.

Türkiye Üniversiteler Kayak Kuzey Disiplini yarışlarında ise Gazi Üniversitesi'nden Büşra Güneş birinci, Niğde Üniversitesi'nden Mehtap Baştuğ ikinci, Atatürk Üniversitesi'nden Rojbin Ören üçüncü oldu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2012 Salı 18:07:14
Güncelleme :29 Şubat 2012 Çarşamba 09:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?