7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Şampiyona coşkulu karşılama

Tayvan'ın başkenti Taipei'de yapılan İşitme Engelliler Olimpiyatlarında Serbest Sitil 84 kiloda Olimpiyat şampiyonu olan Seyfettin Karadeniz memleketi Çankırı'da coşkuyla karşılandı.

Geçtiğimiz yıl Ermenistan'da gerçekleştirilen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda şampiyon olan Seyfettin Karadeniz bu yıl da Tayvan'ın başkenti Taipei'de yapılan İşitme Engelliler Olimpiyatlarında serbest stil 84 kiloda olimpiyat şampiyonu oldu.

Olimpiyat Şampiyonu Karadeniz'i Çankırı'nın girişinde Çankırı belediye Başkan Vekili Tuncay Haskılıç, Çankırı Belediyespor Kulübü Başkanı Sevda Karaali Şireci ve çok sayıda Çankırılı karşıladı.

Çankırı Belediye Başkan Vekili Tuncay Haskılıç, Çankırı Belediyespor Kulübü Başkanı Sevda Karaali Şireci ve Karadeniz bir kamyonete binerek şehir turu attılar. Şehir turunda kendilerini sevgi gösterileri ile alkışlayan vatandaşları selamlayan Karadeniz, herkese teşekkürlerini iletti.

Daha sonra Çankırı Belediyesi'nin önünde bir açıklama yapıldı. Kendisine bu desteği vermelerinden dolayı tüm Çankırılılara teşekkür eden Karadeniz, "Çankırı'ya layık olmaya çalıştım. Amacım sporda bir yerlere gelmekti. Bu başarı beni ve tüm Çankırı'yı çok gururlandırdı. Çankırı'ya ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.
Çankırı'da güreşi tekrar güçlendirmeyi amaçladıklarını söyleyen kulüp başkanı Sevda Karaali Şireci, "Yaklaşık 4 gündür bize bu coşkuyu yaşatan Seyfettin'e teşekkür ediyoruz. Çankırı'da güreş aslında çok eski ve kökleşmiş bir spor dalıydı. Ama son dönemde popüler spor dallarına yenik düştü. İnşallah kulüp olarak Çankırı'da güreşi Çankırılı sporcularla güçlendireceğiz. Bu konuda Seyfettin bize umut verdi, güç verdi" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanvekili Tuncay Haskılıç da, Seyfettin'e gereken desteği vereceklerini vurgulayarak, "Sporcumuzu tebrik ediyoruz. Gelecekte kendisine başarılar diliyoruz. Kendisine her türlü desteği vereceğimizi de vaadediyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Seyfettin Karadeniz omuzlara alınarak tezahüratlar yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2009 Çarşamba 08:55:43
Güncelleme :16 Eylül 2009 Çarşamba 08:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?