4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKIRI

Şehitler diyarında akıldan çıkmayan sözler

Çankırı'da AKP -MHP çekişiyor. AKP önde görünüyor ama 1957'de Menderes'e kızıp 6 vekilini birden CHP'den çıkarmış bir il burası

Mumcu-Ağar anlaşmazlığının meyvelerinden birini gelip Çankırı'da toplayabilirsiniz. Vatandaşın aklına baraj sorunu düşmese DP'nin 1. sıradaki adayı Tuğrul Sidar mutlaka seçilirmiş.

Aslında CHP'nin adayı da seçilirmiş, ama Çankırılının ezeli bir CHP alerjisi olduğu için durum ümitsiz. Çankırı'da şu anda en keyiflisi MHP. İki dönem belediye başkanlığı yapmış Ahmet Bukan'ı 1. sıraya koymak çok prim getirmiş. Hele bir de ilde daha tanınmış olan 3. sıradaki Şahin Eraslan 2'ye konsaymış MHP buradan kesin iki vekil çıkarırmış

AKP'nin bazı dezavantajları var
Peki ama iki vekili kim çıkaracak? Bu aslında hâlâ ortada. Çünkü özellikle ilçelerde güçlü olmasına karşın AKP'nin bazı dezavantajları var:
1- Vatandaş 2002'de Meclis'e gönderdiği 3 AKP'liden de memnun değil.
2- Şimdiki ilk iki sıradaki adayı hiç tanımıyorlar. 1'inci sıraya konmuş Nurettin Akman için "fazla Ankaralı", 2'nci sıradaki Suat Kınıklıoğlu için de "fazla yabancı" diyorlar.
3- AKP'nin 3'üncü sıradaki adayı Tevfik Akbak ise geçen sefer seçtikleri vekil. Onu gayet iyi tanıyorlar ama "Bizle hiç ilgilenmedi" diye...
4- Çankırı 6 ay önce 89'uncu şehidini vermiş, en çok şehidin olduğu iller arasında ilk 5'te yer alan bir şehir. O yüzden Başbakan'ın "kelle" ve "yan gelip yatma" sözleri hala kulaklarından çıkmıyor.
5- Çiftçiler ise "Al ananı da git" lafına takılmışlar. "Biz de çiftçiyiz, o lafı hiç unutmuyoruz" diyorlar.
6- AKP'nin Çankırı'daki en büyük hatası ise pazarcıları kırk yıllık yerinden atıp araziyi bir markete vermesi olmuş. 500 pazarcı ve onların çevresi çok tepkili.

İyi de AKP'nin Çankırı'da hiç mi avantajı yok? Var; "Adaylar değil, Başbakan önemli" diyenler ile "Akman Erdoğan'a, Kınıklıoğlu da Gül'e yakın. Demek ki işlerimiz Ankara'da daha çabuk çözülür" diyenler... Onların da sayısı az değil...

TAHMİN: Merkez'den Kurşunlu'ya kadar konuştuğumuz çeşitli yaş ve meslek grubundan pek çok seçmene göre Çankırı'da şu an itibarıyla 2 AKP, 1 MHP alır gibi görünüyor. Ama unutmayalım ki, karşımızda da 1957'de Menderes'e kızıp dönemin 6 vekilini birden CHP'den çıkarmış bir il var.
Çankırılı seçmen tepesi attı mı, tepkisini sandıkta göstermeyi seviyor... Üstelik kendi partisinden ümidi kesen seçmenin son anda hangi tarafta saf tutacağı da hâlâ muğlak... Anlayacağınız mevcut kanının tam tersine 2 MHP, 1 AKP çıkarsa ona da hiç şaşırmayız.

DEVRİM SEVİMAY/milliyet
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2007 Pazar 10:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?