7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Ses yarışmasında türkü ziyafeti

ÇANKIRI'DA YÖRESEL HALK TÜRKÜLERİ SES YARIŞMASI YAPILDI

Çankırı Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Yöresel Halk Türküleri Ödüllü Ses Yarışması düzenlendi. Bu yıl 2'ncisi yapılan yarışmada 85 puan alan Muharrem Madırga 2009 yılının birincisi oldu.

100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan yarışmayı Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kent Konseyi Başkanı Celal Kaman, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ve çok sayıda vatandaş izledi.

Yarışmada jüri heyeti TRT sanatçıları Neşe Dilekçioğlu ve Emine Koç, müzik öğretmeni Mehtap Meydaneri, Kubilay Alemdar, Karatekin Üniversitesi öğretim görevlisi Kadir Çayır ve yerel sanatçılardan Mehmet Bayraktar'dan oluştu.

Yarışmacıların türkülerini söylediği sırada salonda bulunanların da tempo tutmaları ve türkülere eşlik etmeleri dikkat çekti. Yarışma sonunda puanlamalar için verilen arada TRT sanatçıları Neşe Dilekçioğlu ve Emine Koç, izleyenlere türküler söylediler.

Jürinin yaptığı değerlendirme sonunda Muharrem Madırga birinci, Seda Budak ikinci, Muhammet İzgi üçüncü olurken Gülcan Yılmaz da dördüncü oldu. Yarışma, dereceye girenlere hediyelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 14:23:02
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 14:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?