7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Sonunda yerle bir oldu...

Çankırı'da önceki gün yıkılırken adeta ''takla atan'' 81 yıllık tarihi Zincircioğlu Un Fabrikası'nın yıkımını gerçekleştiren kepçe operatörü Eray Kılıç, ''Yıkım sırasında hiç korkmadım'' dedi.

Eray Kılıç, İHA'ya yaptığı açıklamada, ''15 yıldır ben bu işi yapıyorum. Bin binanın yıkımında görev aldım. Bu yıkım da onlardan biriydi. Binanın hangi tarafa nasıl yıkılacağını bildiğim için hiç korkmadım'' diye konuştu.

Yıkılan binanın hissedarlarından Hüseyin Tekin, ''Bina dinamitle yıkılmadı çünkü dinamitin etraftaki apartmanlara zarar vereceği düşünüldü. Bu sebepten yıkım böyle yapıldı. Bu yıkım bilinçli bir şekilde yapıldı. Etrafa zarar verilmeyeceği herkes tarafından biliniyordu'' şeklinde konuştu.

Tekin, binanın çok hissedarı olduğunu, yıkılan binanın yerine ne yapılacağı konusunda bilgisi olmadığını söyledi.

Yapım tarihi 1928 olarak bilinen un fabrikası önceki gün yıkılmış, tuğla kullanılmadan perde beton şeklinde inşa edilen binanın etrafı kepçeye takılan kompresörle zayıflatılmış etrafındaki betonların kırılmasının ardından bina kalıp şeklinde parçalanmadan düşmüştü.

Bina bir bütün olarak yan yattıktan sonra adeta ''takla atmış'', yapının çatı kısmı altta kalmış, zemin kısmı üste çıkmıştı. Binanın üst tarafının etrafta bulunan binalara zarar vermesini koruma duvarları önlemişti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 21:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?