6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Suraiya Faroqhı Çankırı'daydı

Çankırı Araştırmaları Merkezi Uluslararası Açılımına Devam Ediyor... Prof. Dr. Suraiya Faroqhı Çankırı’daydı ...

Dr.Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi Çankırı tarihinin araştırılması yönündeki çalışmalarına devam ediyor.

Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen konferansa dünyaca ünlü tarihçi ve Ludwig Maximillians Universitat München Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suraiya FAROQHI katıldı. Şimdiye kadar yapmış oldukları araştırmalar ile Çankırı tarihinin aydınlatılmasına önemli katkılar sağlayan Dr.Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi, bu kapsamda başlattığı konferans programlarına “Anadolu Kent Tarihini Araştırma Yolları” konulu konferansla devam etmeyi sürdürdü.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği konferansa katılımın yüksek olması Çankırı halkının bu tür konulara olan ilgi ve alakasının yavaş yavaş artmaya başladığının göstergesi olarak gözlendi.

Perşembe gecesi Çankırı’ya gelen Prof.Dr. FAROQHI, Cuma gününü Çankırı’nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezdikten sonra Anadolu Öğretmen lisesinde bir saat tarih dersine katılarak öğrencilerle sohbet etti. Konferans öncesi Çankırı Belediyesi Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi arşiv odasını ziyaret eden Prof.Dr. FAROQHI, Çankırı kenti tarihi üzerinde yapılan çalışmaları ve arşivdeki belgeleri gördükten sonra şaşkınlık ve hayranlığını gizleyemedi.

Cuma akşamı yaklaşık olarak iki saat süren konferansta Prof.Dr. Suraiya FAROQHI Anadolu kent tarihini araştırma yolları konusunda açıklayıcı bilgiler verdi. “kent tarihi araştırmalarında olaylara tek düze bakmanın doğru olmadığını ve olaylara farklı açılımlardan da bakmanın yeni ve özgün değerlendirmeler ortaya çıkarttığını bu anlamda Çankırı araştırmaları merkezinin doğru bir yol takip ettiğini’ belirtti.

Konferansın sonunda Çankırı Belediye Başkanımız İrfan DİNÇ “ Değerli hocamızın yoğun çalışma temposu içerisinde davetimizi kırmayarak ilimize gelmesinden dolayı memnuniyetlerini belirterek bu çalışmaların yoğun bir şekilde devam edeceğini belirtti. Konferans belediye başkanı İrfan DİNÇ’in Prof.Dr.Suraiya FAROQHİ’ye plaket ve bir ebru takdim etmesi ile sona erdi. 07.01.2008

çankırı belediyesi
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 17:07:03
Güncelleme :13 Ocak 2008 Pazar 14:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?