3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Süreyya Ayhan'ın babası sitemli

Milli Atlet Süreyya Ayhan Kop'un babası Yaşar Ayhan, kızına sahip çıkılmadığını belirterek, "Kızım dünyada Türkün gururu olurken yalnız bırakıldı" dedi.

Atletizm Federasyonu'nun bakış açısının basından pek farklı olmadığını söyleyen baba Yaşar Ayhan, "Yunanistan'da iki sporcuda Süreyya'nın başına gelen benzer bir olay yaşandı. Orada ilgili bakan ve yetkililer gidip sporcularına sahip çıktılar. İlgilendiler. Sonra da gereken ne ise yapıldı. Burada Süreyya'ya böyle bir sahiplenme olmadı. Süreyya yalnız bırakıldı. Sahipsiz kaldı. Basın kızımı hep özel yaşantısıyla gündeme getiriyor. Başarılarından, yaptığı işten bahseden yok" diye dert yandı.

Keşkelerle yaşamanın bir anlamı olmadığını, evlilik olayına en başından beri söylediği gibi karşı çıktığını ancak bugün için bunu konuşmanın yersiz olduğunu belirten Ayhan, "Evliliğine karşı çıkmıştık. Ancak bugün bunu tekrar gündeme taşımanın bir anlamı yok. Tüm bunlar bu hatalı evlilikten dolayı oldu demekte doğru değil. Bilemeyiz. Belki bu evlilik olmasaydı Süreyya bugüne kadar elde ettiği başarıları yakalayamayacaktı. Veya daha da iyi durumda olacaktı, belki hiç bunları yaşamayacaktık" dedi.

Olayın hep getirilip Süreyya'nın hocasında kilitlenmesine üzüldüğünü dile getiren baba Ayhan, "Devletin gücü bir kişiye yetmiyor mu? Böyle şey olur mu? Süreyya'yı sadece benim kızım olarak görmüyorum. Süreyya Türkiye'nin kızıdır. Ona sahip çıkılmalıdır" diye konuştu. Süreyya ile son olarak doping olayları çıktıktan sonra telefonla görüştüğünü, ağlamaklı bir sesle olayı anlattığını ve doping konusuna inanmadıklarını belirten Yaşar Ayhan, "Müsabaka yok, bir şey yok. Durup dururken neden doping yapsın. Olimpiyatlara daha çok uzun süre var. Olimpiyat için doping yapar mı? Zaten yapmadığı bir şey yüzünden ceza aldı. Tekrar aynı hatayı tekrarlar mı? Bunu anlayamıyorum. Daha kesin sonuç açıklanmadı. Basın yargısız infaz yapıyor. Süreyya'nın spor hayatını bitiriyorlar.
Bekleyelim. Sonuç ne çıkacak?" diyerek basını eleştirdi.

Her zaman kızını bağrına basacağını, kızının bir komplonun kurbanı olduğunu ifade eden baba Ayhan, "Süreyya her zaman benim yavrumdur. Beyaz meleğimdir. Bu değişmeyecektir. Süreyya sahipsizliğin kurbanı olmuştur" şeklinde konuştu. Süreyya Ayhan Kop'un amcası Zeki Ayhan da, "Süreyya kurda kuşu bırakıldı. Böyle bir yeteneğe sahip çıkılmadı. Sonuçta böyle oldu" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 16:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?