3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Suyumuzu tasarruflu kullanalım!

Belediye Başkanı İrfan Dinç, küresel ısınma nedeniyle dünyanın bir çok yerinde ve ülkemizde yaşanan kuraklık neticesinde yer altı su seviyesindeki azalmanın ciddi seviyelere ulaştığı belirterek, suyun tasarruflu kullanımı konusunda vatandaşları bir kez daha uyardı ve böyle giderse su kesintilerinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Su kuyularından şebekeye gelen su seviyesinde %60’lara varan bir azalmanın olduğunu belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç “4 bin tonluk su deposunda şu an su seviyesi diplerde bulunuyor. Kaynaklardan yeterli su gelmeyince depoda su birikmiyor. Kuyulardan gelen su doğrudan şebekeye gidiyor. Ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Tüm uyarılarımıza rağmen tasarruflu su kullanımı konusuna dikkat edilmediğini görüyoruz. Vatandaşlarımızın durumun önemini kavramaları bakımından böyle bir açıklama yapma zarureti hissettik. Önümüzdeki günlerde su kesintileri uygulamak zorunda kalacağız” diye konuştu.


Çankırının sesi
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 10:40:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bunyamin yildirim IP: 88.254.111.xxx Tarih : 19.07.2007 23:41:11
sayin baskanim kandilinizmübarekolsun saygilar sunarim sizden bir ricam cavundur kaplicalarinin rezaletligini bir görseniz insan üzülüyor bir baskannin makamina hic yakistiramadim gelip orada kagit oynamasinifakat nebir spor aktivitesi nebir temizlik hele tuvaletlerin kapisi insan tiksiniyor böyle guzel bir nimeti böyle yazmak istemezdim fakat bunlari yazmazsam ALLAHin nimetine ihanet etmis olurum saygilar sunarim