3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Tarihi miraslara sahip çıkılıyor

ÇANKIRI'NIN TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILACAK

Çankırı'nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin turizme kazandırılmasına yönelik yol haritasını belirlemek amacıyla yapılan toplantılar devam ediyor.

Belediye Başkanı İrfan Dinç'in eşi Zeynep Dinç'in koordine ettiği toplantıların ikincisi Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi'nde gerçekleşti.

Toplantıya Vali Şemsettin Uzun ve eşi Gülserin Uzun, Belediye Başkanı İrfan Dinç, konuyla ilgili bazı daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Zeynep Dinç, Çankırı'nın zengin ve çok çeşitli kültürel mirasa sahip olduğunu belirterek, ''Bu değerlerimizi ürün haline getirip Çankırı'nın turizmden hak ettiği payı alması için ciddi bir birlikteliğe ve işbirliğine ihtiyacımız var'' dedi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı'da son beş yılda tarihi dokuda ve kültürel mirasın korunması anlamında çok önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Vali Şemsettin Uzun da toplantıda yaptığı konuşmada, emlak vergilerinin yüzde 10'luk diliminin tarihi eserlerin restorasyonunda kullanılmak üzere İl Özel İdaresi bünyesinde açılan ayrı bir hesapta toplandığını belirterek, bu kaynağın hazırlanacak projeler için kullanılabileceğini söyledi.

Toplantıda misafirlere Çankırı'nın geçmişinde özellikle soğuk kış gecelerinin vazgeçilmezi olan çekme helvasının yapılışı gösterildi ve ikram edildi.

ÇANKIRI'NIN TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 17:36:04
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 17:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?