4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKIRI

Tatlı Çay kurudu

Çankırı'nın şehir merkezinden geçen Tatlı Çay, kuraklık nedeniyle kurudu.

Çayın kuruması, Kırkevler Mahallesi Karaköprü mevkisinde sebze ve meyve yetiştiren bahçe sahiplerini de olumsuz etkiledi. Çay suyunu kullanarak yetiştirdikleri sebze ve meyveleri satıp geçimlerini sağlayan bahçe sahipleri, Tatlı Çay'ın kendileri için ekmek kapısı olduğunu belirttiler.

Bugüne kadar hiç su sıkıntısı çekmediklerini söyleyen bahçe sahipleri, çayın kuruması nedeniyle ürünlerini sulayamadıklarını ve mahsul alamadıklarını bildirdiler.

Bu arada, Çankırı Belediyesi ekipleri de 2 iş makinesiyle kuruyan çayın yatağını temizlemeye başladı.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, sıcaklık ve kuraklık nedeniyle Türkiye'nin birçok yerinde su sıkıntısı yaşandığını ifade ederek, şunları söyledi: 'Kuraklık Çankırı'da da etkili oluyor. Şehir içinden geçen Tatlı Çay tamamen kurumuş durumda. Kuruma ile birlikte yukarıdan atılan çöp ve atıklar nedeniyle oluşan çirkin görüntüyü ortadan kaldırmak amacıyla çay yatağını temizlemeye başladık.

AA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 17:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hamza çılçar IP: 88.224.75.xxx Tarih : 25.11.2007 20:51:47

tatlı cayın kurumaması mümkünmü Belediye Korguna 3adet su kuyusu yatı Bu su Cankırının su ihtiyacı icin oysa cankırının merkezi adeta yer alti su merkezi bunun örneğini eski carşamba pazarı inşaatida kazılan market inşaatında gördük.Ama bunu belediye başkanı göremiyor.