6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Tatlıçay projesi çalışmaları sürüyor

Çankırı kent merkezini ikiye bölen Tatlıçay içinde ve çevresinde bir süre önce başlayan düzenleme ve rekreasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Atapark´tan Karataş Sitesi önündeki köprüye kadar olan 1750 metre uzunluğundaki alanda hummalı bir şekilde devam eden çalışmalarda kaldırımlar üç boyutlu görüntü veren renkli parkelerle, köprülerin ayakları çarpma doğal taşlarla kaplanıyor. Proje kapsamındaki köprülerden yürüyerek karşıya geçecek yayaların geçiş alanları andezit taşlarla döşenirken köprü korkulukları çok şık döküm panellerden oluşacak ve buralarda çok özel aydınlatma sistemleri kullanılacak.

Çay boyunca dikilen beton babaların araları ferforje korkuluk yapılarak güzergah özel aydınlatma sistemleri ile aydınlatılacak. Güzergah boyunca daha önceki mevcut taş duvarların derzleri kazınarak yenilendi ayrıca karayolu kenarında bulunan ve çay yatağında temeli olmayan Hakan Kandemir Parkı´nın çaya bakan bölümünde çok ciddi bir duvar çalışması gerçekleştirildi. Yine proje alanında duvar örülmesi gereken bölümlere de taş duvarlar örülerek geleceğe yönelik önlemler de alınmış oldu.

Tatlıçay projesi ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanımız İrfan Dinç, bu projenin kente imaj kazandıracak ve üzerinde önemle durdukları bir proje olduğunu belirterek "Müteahhit firma çok yoğun bir tempoda ve kalabalık bir ekiple çalışmalarına devam ediyor. Tatlı çay içerisinde yılların birikimi ile oluşan ve sellerle birlikte gelerek dere yatağının önemli oranda dolmasına neden olan kum çakıl gibi malzemeleri de bu vesile ile kendi imkanlarımızla temizliyoruz. Sadece çay içerisinde ve kenarında değil Güneş İlköğretim Okulu karşısından başlayarak daha önce yıktığımız belediyemize ait yapıların bulunduğu alana insanlarımızın rahat nefes alıp dolaşabilecekleri peyzaj çalışmalarını da yapacağız. Proje tamamlandığında hem Çankırı yolunu kullanarak geçiş yapan vatandaşlar kentle ilgili olumlu bir imaja sahip olacaklar hem de burada yaşayan vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte gezip dolaşabilecekleri dinlenebilecekleri prestijli bir alana kavuşmuş olacağız" diye konuştu.

Çankırı Belediyesi
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 09:52:45
Güncelleme :26 Kasım 2008 Çarşamba 09:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah aktaş IP: 88.249.6.xxx Tarih : 6.12.2008 20:47:45

dört senedir yattınız seçim öncesi halkın gözünü boyamak için çalışmaya başladınız. ama bu halk size bunun hesabını sandık da soracaktır