6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

TESK başkanı Palandöken Çankırı'da

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken bir programa katılmak üzere Kastamonu'ya giderken uğradığı Çankırı'da esnafla bir toplantı yaptı.

Şu ana kadar 36 vilayeti gezdiğini ve esnafla birebir görüştüğünü, gezilerini 81 vilayete kadar sürdüreceğini kaydeden Palandöken, "Her ilde yaptığımız toplantılar ve görüşmeler sonrasında elde ettiğimiz bilgileri hükümetle paylaşacağız. Esnafın yanındayız, Ankara ne ise Erzurum, Sivas, Çorum, Amasya'nın esnafı aynı bu. İnançla tüm Türkiye'yi dolaşıyoruz ve esnafın sorunlarını not ediyoruz" dedi.

5362 Sayılı Kanunun günümüz şartlarına göre tadil edilmesi gerektiğini söyleyerek, esnafa verilen sıfır faizli kredinin miktarının iki katına kadar artırılması için çalışmalarının sürdüğünü belirten TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Her ildeki yöneticiler o ildeki esnaftan alışveriş yapmalılar" dedi.

Çankırı'nın röntgenini değil, MR'ını çekmeye geldiklerini kaydeden Palandöken, "Röntgen eskidi, artık MR zamanıdır" diye konuştu.

Palandöken konuşmasının sonunda bölgelerarası farklılıklara değinerek bunun haksızlıklara neden olduğunu ve bu yönde düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in konuşmasından sonra Çankırı esnafı ise sorunlarını dile getirdi.

Palandöken'in toplantısına Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Haşim Uyanık ile esnaf kuruluşlarının başkanları katıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 18:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?