26
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKIRI

Tuluyhan Uğurlu Tuz Mağarası'nda

Piyano sanatçısı Tuluyhan Uğurlu, Karatekin Kayatuzu Festivali etkinlikleri çerçevesinde Tuz Mağarası'nda konser verdi. 

Son yıllarda büyük bir ivme kazanan Çankırı'nın turizm atağı Tuz Mağarası'nda piyano resitaliyle sürüyor. Çankırı Valisi Ali Haydar Öner'in ilk kez tuzdan yaptırdığı heykellerden sonra Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'te Tuz Mağarası'nda piyano resitali ile Türkiye'de bir ilke imza attı. 

Kent merkezine 18 km. mesafede bulunan Tuz Mağarası'ndaki Tuluyhan Uğurlu piyano resitalini dinlemek için Çankırılılar mağaraya akın etti. Tuz Mağarası piyano resitaline Çankırı eski emniyet müdürü ve Polis Akademileri Başkanı Vadi Çiçekli'de katıldı. 

Konser öncesi bir konuşma yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde Çankırı'nın tanıtımına katkı da bulunmaya çalışıyoruz. Üçüncüsünü düzenlediğimiz Karatekin Kayatuzu Festivali'nde Piyano Sanatçımız Tuluyhan Uğurlu'yu Tuz Mağarası'nda sizlerle buluşturduğumuz için mutluyuz" dedi. 

Çankırı'nın ortaya çıkarılmamış, keşfedilmemiş birçok güzelliğinin ve özelliğinin olduğunu, bunları değerlendirmeye devam edeceklerini ve Çankırı'nın her alanda kalkınmasına özel önem verdiklerini kaydeden Dinç, "Halkımızın bize verdiği destek gücümüze güç katmaktadır" diye konuştu. 

Yaklaşık 45 dakikalık bir konserde Çankırılılar ile birlikte olan Tuluyhan Uğurlu, Nemrut başta olmak üzere çok değişik mekanlarda konserler verdiğini, bu konserlerin tanıtım açısından etkili olduğunu ve yılda ortalama 90 konser programına çıktığını söyledi. 16 yaşından bu yana piyano konserleriyle müzikseverlerin karşısında bulunduğuna dikkat çeken Uğurlu, "Çankırı'ya ilk kez geliyorum. Mağara da beni çok etkiledi. Buranın güzelliği anlatılmaz, yaşanır" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2006 Pazar 00:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oylum günay IP: 88.224.187.xxx Tarih : 5.12.2006 15:19:35
Çok başarılı bir sanatçıdan müthiş bir fikir.Şimdi her kez özenip orada konser verir.Önemli olan yer saat değil santçı,şarkılardır.Bu kadar iyi bir sanatçı arkasındayız.İsterse uçakta konser versin gi derim.