7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Tüney köyüne ziyaret 23 Nisan'da

Bilkent Üniversitesi öğrencileri tarafından yürütülen Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında ''Demiryolu Hattı Destek Projesi'' öğrencileri, 23 Nisan'da Çankırı'nın Tüney köyünü ziyaret edecekler.

''Demiryolu Hattı Destek Projesi'' ekibi Bilkent Üniversitesi lisans ve yüksek lisans öğrencilerinden Umut Kaya, Yasin Dalgıç, Sabri Aydın ve Bensu Köksal, Çankırı Valisi Şemsettin Uzun'u ziyaret ederek, bu yıl Tüney Köyü İlköğretim Okulun'da projelerini gerçekleştireceklerini söylediler.

Proje kapsamında 40 kişilik bir gönüllü ekip Tüney köyüne gelecekler. Projedeki öncelikli amaçlarının öğrencilere sosyal güven kazandırmak olduğunu dile getiren ''Demiryolu Hattı Destek Projesi'' öğrencileri, ''Öğrencilere kendilerinin önemli olduklarını hissettireceğiz. Sosyal becerilerinin ortaya çıkmasını sağlayarak, sosyal sorumluluk bilincini oluşturacak drama atölyesi, origami atölyesi, öğretici ve eğlenceli oyunlar, craft boyama, ebru çalışması, bez boyama, oyun hamuru, satranç kursu, fotoğrafçılık çalışması, öğrencilere ve velilere yönelik sinema gösterimi, şaşırtıcı bilimsel deneyler, spor turnuvaları yapılarak çocuklara yeni beceriler kazandırılacak'' diye konuştu.

TCDD tarafından tahsis edilecek bir vagonla köyde kalacak olan ekip, okulun eksiklerini gidermek ve bir kütüphane kurmayı amaçlıyorlar.Bilkentli öğrencilerin projeleri karşısında heyecanlandığını dile getiren Vali Uzun, ''Eğitime katkı sağlayacak her proje benim için çok önemlidir. Öğrencilerimize mutlaka katkısı olacağını düşünüyorum. Tüney köyü İlköğretim Okulu'nda yapacağınız çalışmaları bende gelip yerinde göreceğim. Gönüllü olarak yaptığınız bu çalışmalar için sizi kutluyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 20:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?