3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Turistler domuz avına çıktı

AVUSTURYALI TURİSTLER ÇANKIRI'DA DOMUZ AVINA ÇIKTI

Bir grup Avusturyalı turist, av turizmi kapsamında Çankırı il merkezine bağlı Karadayı köyünde yaban domuzu avı yaptı.

Av turizmi yapan özel bir şirketle Türkiye'ye gelerek Çankırı'da yaban domuzu sürek ve bek avı yapan 5 turist, Çankırı'da bir hafta kaldı. Turistler bu süre içinde 11 yaban domuzu vurdu. Turistlerin Çankırı'yı sık sık ziyaret ederek domuz avı yaptıklarını belirten Çankırı Çevre ve Orman İl Müdürü Necdet Demir, av turizmi kapsamında bölgede yıl boyunca bek avı yapıldığını kaydetti. Turistlerin av turizmi yapan bir şirket aracılığıyla Çankırı'ya geldiğini ifade eden Demir, turistlerin yıl boyunca sürek avı

yapabileceğini kaydetti. Necdet Demir, ''Her turist yalnızca 2 domuz vurma hakkına sahip. Bunun üzerinde domuz vurursa tazminatını devlete ödemek zorunda. Son kafilede bir kişi 2'den fazla domuz vurduğu için bunun tazminatını ödedi'' dedi.

Kızılırmak ve çevresinde domuz sayısının son dönemde artması nedeniyle turistlerin o bölgeyi tercih ettiğini dile getiren Demir, bölgede yaban domuzunun artması nedeniyle çiftçilerin rahatsızlık duyduğunu, bu nedenle turistleri o bölgeye yönlendirdiklerini ifade etti.

Turistlerin Çankırı'dan avladıkları domuzlar nedeniyle memnun ayrıldığını kaydeden Demir, önümüzdeki dönemde de bölgeye avlanmak için çok sayıda turist beklediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 19:18:04
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 22:55:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?