4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKIRI

Türk Anneler Derneği yemek verdi

Türk Anneler Derneği Çankırı Şubesi tarafından Çankırı'da öğrenim gören öğrencilere yönelik bir tanışma yemeği verildi.

Büyük Otel Yemek Salonu'nda Çankırı'da öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen tanışma yemeğine Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Çınar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suna Çevik Gürtuna, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya Şimşek, Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Ünal ile dernek yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Türk Anneler Derneği Çankırı Şube Başkanı Songül Astarlıoğlu yaptığı konuşmada, "Yıllardır hasretini çektiğimiz üniversitemize nihayet kavuştuk. Üniversitemizin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese tüm anneler adına teşekkür ederim. Gözümüzün nuru, geleceğimizin ışığı gençlerimiz, sizleri tüm anneler adına sevgi ve muhabbetle kucaklıyoruz. İlimizde bulunmanızdan dolayı çok mutluyuz. Sevgili gençler, biliyorsunuz, Yüce Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu vatanı Türk gençliğine emanet etmiştir. Anneler olarak sizlerden beklediğimiz O'nun çizdiği yolda ilerlemenizdir. Ana kucağından ayrıldığınız dönem içerisinde Çankırı'da da sizleri kucaklayan anneleriniz olduğunu unutmayın" dedi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ise Çankırı'nın modern bir şehir olması için belediye imkanlarının seferber edildiğini belirterek, eski Çarşamba pazarı alanının yeni ticaret merkezi olarak inşa edilmesinin öğrenciler açısından büyük bir yatırım olduğunu dile getirdi. Çankırı'nın sosyal dinamiklerinin harekete geçirildiğini sözlerine ekleyen Başkan Dinç, dünya coğrafyasında alanında ün yapmış profesörlerin Çankırı'ya konferans vermek için geldiğini ve belediyenin bunu aylık olarak geleneksel bir hale getirdiğini kaydetti. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suna Çevik Gürtuna ise konuşmasında Karatekin Üniversitesi'nin kuruluşunun Çankırı'yı derinden etkileyeceğini ifade ederek, tüm emeği geçenlere de teşekkür etti. Konuşmasında eğitimin önemi üzerinde duran Suna Çevik Gürtuna, öğrencilerin kültürel bir çeşitlilik oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Yapılan bu konuşmaların ardından öğrencilere ve diğer misafirlere geleneksel mantı ile Çankırı ev baklavası ikram edildi. Yemek sonrasında konuşan Vali Ali Haydar Öner ise Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin kurulmasından büyük memnuniyet duyduklarını ve yükseköğrenimde tüm öğrencilere her türlü desteği vermeye çalıştıklarını söyledi.
"Bugün Anneler Derneğimiz sizleri nasıl kucaklıyorsa tüm Çankırı da sizleri aynı şefkat ve coşkuyla kucaklamaktadır" diyen Vali Öner, "Valilik, Belediye, diğer kurumlarımız ve Çankırı insanı, üniversitemizin ve sizlerin eğitim imkanlarını iyileştirmek için tüm imkanlarını seferber etmiş durumdadır. Çankırı'ya ulaşımın daha ferah ve güven içinde olmasından tutun da eğitim görülecek binalara kadar her sorunu çözmeye çalışıyoruz" dedi. Öğrencilere seslenen Öner, "Hayata iyi hazırlanın. Herhangi bir sorununuz olduğunda bizlere iletin" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 13:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?