3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Türk tüketiciler bilinçleniyor

ÇANKIRI TERZİLER, MANİFATURACILAR VE KONFEKSİYONCULAR ODASINDAN AÇIKLAMA

Çankırı Terziler, Manifaturacılar ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Arif Bayrak, "Türk tüketicisi her geçen gün biraz daha bilinçleniyor. Tüketici, Çin malı yerine Türk mallarını kullanmaya başlıyor" dedi.

Çankırı Terziler, Manifaturacılar ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Bayrak, yaptığı açıklamada, Çin mallarının ve yaşanan krizin sektör üzerinde olumsuz etkileri olmasına rağmen tüketicinin bilinçlendiğini gözlemlediğini söyledi.

Tüketicinin yavaş yavaş Türk mallarını kullanmaya başladığını ifade eden Bayrak, ''Çin mallarının ucuz olması sektörümüz üzerinde olumsuz etkiler yaptı. Çin malları ve Global kriz, sektörü ciddi şekilde sarstı. Ama son dönemde benim bir gözlemim var. O da Türk tüketicisinin bilinçlenmesi oldu. Türk insanı Çin mallarının dayanıksız ve kısa sürede kullanılmaz hale geldiğini fark ederek, kendi öz ürünlerini tüketmeye yöneldi. Türk tüketicisi her geçen gün biraz daha bilinçleniyor. Tüketici, Çin malı yerine

Türk mallarını kullanmaya başlıyor. Ben önümüzdeki dönemde tüketicinin Türk mallarına tamamen yöneleceğine ve yerli ürün kullanacağına inanıyorum. Bu da Türk mallarının daha çok tüketilmesine neden olacaktır'' diye konuştu.

Herhangi bir eğitim almadan herkesin esnaf olabildiğine dikkat çeken Bayrak, ''Herkes dükkan açıp esnaf oluyor. İşi bilen de bilmeyen de eline geçen üç beş kuruşla dükkan açıyor. Bunun yanına bir de pazarcı esnafı ekleniyor. Bu da sektörde pazarın daralmasına sebep oluyor. Esnaflık bazı kuralları olması gereken bir meslek. Esnaf olmak için çıraklık okullarında eğitim görmek, bu eğitimden geçenlerin esnaf olması gerekiyor. Pazardaki daralmayı önlemek için diplomalı esnafı artırmak gerekiyor'' görüşünü dile getirdi.

ÇANKIRI TERZİLER, MANİFATURACILAR VE KONFEKSİYONCULAR ODASINDAN AÇIKLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 18:59:02
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 19:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?