4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKIRI

Tuz lambalarına hücum!

Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi 2. dönem yaz kurslarına katılan 100 kursiyer Tarihi Çamaşırhanede düzenlenen törenle sertifikalarını aldı

Törene Vali Ali Haydar Öner, eşi Leyla Öner, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in yanı sıra Çankırı’yı ziyarete gelen büyükelçi eşleri ile Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Gürer Heidemaria da katıldılar.

Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi tarafından düzenlene sertifika töreni öncesinde kursiyerlerin eserlerinin sunulduğu sergi açılışı gerçekleşti. Serginin açılış kurdelasını Vali Ali Haydar Öner’in eşi Leyla Öner, Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer ve Uluslar arası Kadınlar Derneği Başkanı Aytül Gökçe “Hayırlı olsun” dilekleri ile birlikte kestiler

Sertifika töreninin açılışında konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç “Kadın Eğitim ve Kültür Merkezinde kurslarımıza katılan hanımlarımız 4 ay boyunca özverili çalışarak sertifika almaya hak kazanmışlardır. Bütün hanımlarımızı tebrik ediyorum. Bu 4 aylık süre içerisinde el emeği ve göz nuru dökerek hazırlanan bu ürünler gerçekten görülmeye değer” diye konuştu.

Daha sonra kursları başarıyla bitiren hanımlara sertifikaları misafirler ve kurs hocaları tarafından törenle verildi.

Çankırılı hanımların yoğun ilgi gösterdiği törenin ardından kursiyerlerin el emeği ürünlerinin sergisi yanında Belediye Kent Konseyi Kadın Meclisi İstihdam Komisyonu tarafından el emeğini değerlendirme standında yöresel ürünler satışa sunuldu. Çankırı’nın son zamanlarda yöresel hediyelik eşyası olarak ortaya çıkan tuz lambaları hanımlardan büyük ilgi gördü. Özellikle yabancı misafirler lambalardan alabilmek için birbirleri ile yarıştı.

Çankırı'nın Sesi
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 18:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halime öztürk IP: 85.104.128.xxx Tarih : 4.12.2007 22:23:19

herşey güzel hoş da bir de lambaları görseydik dimi ama