6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Üç kez soydu, dördüncü de yakalandı

Çankırı'da aynı eve 3 kez giren kişi, 4'üncü soygununda gizli kamerayla tespit edilerek yakalandı. Hırsızın, ev sahibinin iş yerinde bir süre çalışan kişi olduğu anlaşıldı.

Diş teknisyeni Şükrü Ö, evine 3 kez hırsız girdiğini ancak kapılarda bir zorlama izine rastlanmadığını ve evin dağıtılmadığını söyledi.

Son hırsızlık olayının ardından evin bazı yerlerine gizli kamera yerleştirdiğini anlatan Şükrü Ö, "hırsızın tekrar geleceği endişesiyle gardıroba çeyrek altın ve sahte bilezik koyduk. Bir süre sonra giderek gardırobu kontrol ettiğimizde eşyaların yerinde olmadığını gördük" dedi.

Bunun üzerine kamera kayıtlarını kontrol ettiklerini belirten Şükrü Ö, "Kamera kayıtlarını kontrol ettiğimizde eve giren kişinin daha önceden iş yerlerimde 8-9 ay çalışan ve daha sonra işten çıkan Alparslan Ç. olduğunu tespit ettik ve polise başvurduk" diye konuştu.

Evinin 1,5 yıl içinde 4 kez soyulduğunu belirten Şükrü Ö, şöyle devam etti.

"Bu sürede birçok ziynet ve elektronik eşyamız çalındı. Kendisi de diş teknisyeni olan Alparslan Ç. benim yanımda çalışırken bir şekilde evimin anahtarını çoğaltmış. Bir kez de evime gelmişti bu sayede evimin yerini öğrenmiş. Eşimin evden çıktığı zamanları takip ederek eve girmiş. Biz evde hiçbir şeyin yerinin değişmemesi ve evin dağılmamasından şüphelendik.

Evde yapılan hırsızlık her defasında eve aileden bir misafirin geldiğinde oluyordu. Bu durum bizde hırsızlığın akrabalardan biri tarafından yapılmış olabileceği düşüncesini doğurdu. Bu yüzden aile düzenimiz bozuldu. Akrabalarımız evimize gelmez oldu. Eşimle ayrılma seviyesine geldik. 3'üncü soygundan sonra eve gizli kamera yerleştirmeye karar verdik."

Bu arada Şükrü Ö ve eşinin şikayeti üzerine, Alparslan Ç ile olaya karıştığı iddiasıyla yeni patronu H.K. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Alparslan Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, patronu H.K, serbest bırakıldı.

AA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 11:23:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?