26
Nisan
2024
Cuma
ÇANKIRI

Uçak kütüphane oluyor

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İstanbul'dan satın aldıkları uçuş ömrünü tamamlamış yolcu uçağını, çok zor koşullarda 5 TIR'a yükleyerek kente getirdiklerini, bunun, Çankırı'da kütüphane olarak hizmet hizmet vermesinin amaçlandığını ifade etti.

Başkan Dinç, çocuklara uçakta okuma alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini 18 Ayda 18 Proje kapsamında uçak, gemi, tren kütüphaneleri oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan İrfan Dinç, şöyle dedi:

"Bu uçağı, Esentepe Köprüsü yanında yeni yapacağımız Kentpark'ın üstüne konuşlandırdık. Montaj çalışmaları hemen hemen tamamlandı. İçini tefriş ettikten sonra kütüphane olarak hizmet vermeye başlayacak. Eğitime çok ciddi yatırım yapan bir belediye başkanı olarak çocuklarımızın okuma alışkanlığı edinmesini çok önemsiyorum. Uçak, gemi, tren gibi farklı ortamlarda kurulacak kütüphanede çocuklarımızın, hatta büyüklerimizin de okuma alışkanlığı edinebileceğini düşünüyorum. Tamamlandığında Türkiye'de çok farklı bir çalışmaya imza atmanın hazzını yaşayacağız.''

DHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2013 Çarşamba 15:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?