6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI

Uğur Böcekleri yeni yerine taşındı

2001 de açılan, uğur böceği Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yeni yerine taşındı.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin yeri yerinin açılış törenine Çankırı valisi Ali Haydar Öner , Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir, Aire amirleri ve çok sayıda vatandaş ve veliler katıldı.

Kurum adına açılış konuşmasını yapan Kürşat Aktar” 2001 yılında kimsenin cesaret edemediği, maddi kaygıların yüksek olduğu ve bazı ailelerin çocuklarını il dışına eğitime götürürken bazı ailelerin çocuklarını evine kapatmak zorunda kalmaları bizlerin böyle bir kurum açmasında etken olmuştur.

Açılışta konuşma yapan Öner” Yakın zamanlara kadar engelli çocuklarımız dışarıya çıkartılmıyordu. Yada eğitim haklarından yararlandırılmıyorlardı. Ama sosyal devletin gereği olarak ve temel değerlerimizin doğrultusunda, insancıl yaklaşımlarla artık bazı açılımların yapılması gerektiği ortaya çıkmıştır.

Her ailede doğuştan yada daha sonra oluşa bilecek engellerin aşılmasında işbirliğine ulaşıldı. Uğur böceği mühesesesi olarak Çankırı’daki önemli bir açığı kapatarak, önemli bir yere sahip olmuştur. Hükümetimizin son dönemlerde bu alandaki açığı fark edip. Çeşitli yasalarla açığı kapatmaya çalıştığı görülürken bazı rantçıların bundan faydalanacağı düşünülerek bize düşen görev ise buraların denetlemesinin yapılmasıdır. Çankırı Sosyal hizmetler alanında Türkiye’nin önde gelen illerinde biri. Özellikle yeni hizmete başlayacak olan Çankırı Özürlüler Bakım ve Rehabilitasyon Çankırı’daki eksiklikleri tamamlayacaktır. Buda bizi örnek il olma konumuna getirecektir.” Dedi.

Açılış konuşmaları sonunda binaya katılarından dolayı Ethem Renda’ya Öner tarafından plaket verildi. 

Açılış kurdelesini Vali Öner Ve Belediye başkanı Dinç kestikten sonra binada içerisindeki sınıflar ve diğer bölümler gezildi.

haber18.com
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 15:58:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?