3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKIRI

Üniversitelilerden ilginç etkinlik

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN İLGİNÇ ETKİNLİK

Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden bir grup öğrenci, "sanata karşı farkındalık" oluşturmak amacıyla il merkezinden geçen derede yürüyüş yaptı. Tatlı çayda ellerinde resim çerçeveleri, paçaları sıvalı yürüyüş yapan öğrencileri gören vatandaşlar, etkinliği şaşkın gözlerle izledi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2. Yaz Akademisi Video Sanat Atölyesi'nde öğrenim gören öğrenciler, videoart çalışması için önce Çankırı Saat Kulesi'ne tırmandılar. Öğrenciler daha sonra ellerindeki resim çerçeveleri ile Sarıbaba Mahallesinde geçtiler ve derede yürüyüş yaptılar. Sanata karşı farkındalık oluşturmak için yola çıktıklarını belirten Yaz Akademisi Görevlisi Sanatçı Genco Gülan, ''Çankırı'da ilk defa böyle bir yürüyüş yapıldı. İlkleri yapmak için yola çıkıyoruz. Buda

Çankırı'da ilk kez yapılmış bir yürüyüş. İnsanlar için yürüdük, sanat için yürüdük. Bir şehrin coğrafi yapısı sanat için birinci derece önem teşkil eder. Halk 'bir şeyi protesto mu ediyorsunuz' diye sordu. 'Hayır' dedik. Hiçbir şeyi protesto etmiyoruz. 'Peki ne için yürüyorsunuz' dediler. 'Tabi ki sizler için' dedik. Öncelikle video art dersi için video çalışmasının bir parçasıydı bu yürüyüş, sonrasında ise farkındalık oluşturmak. Başarılı olduğumuza da inanıyoruz'' dedi.

Sanatın öğelerini oluşturduklarını dile getiren Gülan, yürüyüş sırasında kendilerini de şaşırtan şeylerle karşılaştıklarını dile getirerek, "Halkla bir göz teması sağladık, dikkat çektik, şaşırttık. Bunlar sanatın önemli öğeleri. Biz de şaşırdık, yılan gördük. O da korktu, biz de korktuk. Bu herkes için sürprizdi, yeni bir şeyle karşılaşmak da sanatın önemli bir öğesi. Bir şeyleri protesto edebilirdik, ya da daha farklı bir şey de yapabilirdik. Ama biz sade bir yürüyüşle sanatın öğelerini sağladık'' diye

konuştu.

Gülan, diğer bir amaçlarının ise şehrin ortasındaki çaya ve tarihi mahalle hakkında farkındalılık oluşturmak olduğunu kaydederek, ''Bu şehrin ortasından bir çay akıyor ve bu kentte tarihi bir mahalle var. Bunlara dikkat çekmekti" ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN İLGİNÇ ETKİNLİK
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN İLGİNÇ ETKİNLİK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 18:14:00
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 18:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?