7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Üniversitelilere Varşova yolu açıldı

Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Varşova Ekonomi ve Enformasyon Üniversitesi arasında Erasmus protokolü imzalandı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve Rektör yardımcısı Prof. Dr. Sabit Erşahin çeşitli temaslarda bulunmak üzere Polonya'nın başkenti Varşova'ya gittiler.

Varşova Ekonomi ve Enformasyon Üniversitesi Rektörü'nün daveti üzerine gerçekleşen ziyarette, Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Varşova Ekonomi ve Enformasyon Üniversitesi arasında bilimsel işbirliği yapılması konusunda görüşmeler yapıldı.

Ziyaret kapsamında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarından biri olan Erasmus programı çerçevesinde iki üniversite arasında protokol imzalandı. Üniversitelerin Rektörlerince imzalanan Erasmus protokolü ile karşılıklı olarak kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapılması amaçlanıyor.

Öğrenim hareketliliğini amaçlayan Erasmus protokolü çerçevesinde, Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde öğrenim gören bir öğrenci 3-12 ay süreli olarak Varşova Üniversitesi'nde öğrenim görebilecek. Aynı şekilde Varşova Üniversitesi'nde öğrenim gören bir öğrenci de Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde öğrenim görecek.

Varşova'ya yapılan ziyaret sırasında Bosna Hersek, Litvanya, Letonya, Estonya'dan üniversitelerin yetkilileri ile görüşen Rektör Prof. Dr. Savaş, adı geçen ülke üniversiteleri ile de yakın bir zamanda Erasmus protokolleri imzalanması konusunda anlaşmaya vardıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 16:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?