7
Mayıs
2024
Salı
ÇANKIRI

Üzerine benzin döküp kendini yaktı!


Çankırı'da ruhi bunalım geçiren bir kişi, işyerinde üzerine benzin dökerek kendisini ve işyerini yaktı.

Edinilen bilgiye göre, Çarşamba Pazari mevkisinde saat 15.30 sıralarında meydana gelen olayda, annesi ile birlikte alışveriş merkezi işleten Vedat K. (32), henüz öğrenilemeyen bir nedenle işyerinde annesi ile tartıştı.

Tartışma sonunda ruhi bunalım geçiren Vedat K., annesi ayrıldıktan sonra çok sayıda plastik madde, parfüm ve kolonyanın bulunduğu işyerinde üzerine benzin dökerek yaktı.

O sırada işyerinde bulunan ve yeğeninin biranda alevler içinde kaldığını gören dayısı A.Y. de yeğenini kurtarmak için can havliyle onun üzerine atlayarak söndürmeye çalıştı. İşyerinde bulunan çok sayıda plastik ve yanıcı maddenin tutuşmasıyla kısa sürede çıkan yangın bütün dükkanı sararken, çevrede bulunan işyeri sahipleri yangın söndürme tüpleri ile çıkan yangına müdahale ettiler, ancak söndürmeyi başaramadılar. Yangın itfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesinden sonra kontrol altına alınabildi.

Yangında üzerine benzin döken işyeri sahibi Vedat K. (32), dayısı A.Y. (62) ve olay sırasında işyerinde bulunan müşterilerden İ.S. (46) ve H.S. (27) yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulansla Çankırı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan durumu ağır olan ve vücudunda 1. derece yanıklar oluşan Vedat K. ile onu kurtarmak isteyen dayısı A.Y. yapılan ilk müdahalenin ardından Ankara'ya sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 11:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?